KYK Borçlarına Yeni Düzenleme Geliyor!

KYK borçlarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı

KYK Borçlarına Yeni Düzenleme Geliyor!

Büyük heyecanla beklenen karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni düzenleme ile 30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçlar esas alınacak ve KYK borçlarına ödeme kolaylığı sağlanacak.

Üniversiteden mezun olmuş ve KYK borcu bulunanlarda büyük endişeye neden olan düzenlemenin 1-2 hafta içinde meclisten geçmesi bekleniyor. Borçluların ödeme süreçlerine ciddi kolaylıklar sağlaması beklenen yasa çıktıktan sonra, başvuru yapmak isteyenler 31 Ağustos 2021 tarihine kadar ilgili yerlere başvuru yaparak yapılandırmadan faydalanması gerekiyor.

İlk Taksit 30 Eylül

Diğer yandan ilk taksitin son ödeme tarihi ise 30 Eylül olarak açıklandı. Fakat süreçteki duruma göre sürenin uzatılabilme olasılığı da gündemde.

KYK düzenlemesinde anaparada herhangi bir indirimin söz konusu olmazken, anaparaya eklenen gecikme zammı ve faizinde indirim düzenleme yapılmasını sağlanıyor.

Bununla birlikte, geciken süreç için aylık 0.35 oranındaki Yİ-ÜFE’nin esas alınacağı duyuruldu. Bu da, önceki dönemlerde aylık 1.40’lık gecikme faizinden daha düşük bir oran olarak dikkat çekiyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0