Kuyumcuların Başkanı tarih verdi… Yıl sonunda gram altın 2 bin lira!

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, şu an itibariyle kur farkı nedeniyle altının gerçek değerinde olmadığını, bugün 1350 lira olan altının gramının yılbaşına kadar 2 bin lirayı bulacağını öngördüklerini söyledi. Başkan Buyrukçu, altının onsunun da büyük bir ihtimalle 1950 dolardan 2 bin dolara çıkacağını öne sürdü.

Kuyumcuların Başkanı tarih verdi… Yıl sonunda gram altın 2 bin lira!

 İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, önümüzdeki süreçte altının gerçek değerini bulacağını söyledi. Yatırım araçları arasında altının, yüksek enflasyona rağmen çok geride kaldığını belirten Başkan Buyrukçu, senenin sonuna kadar altının gramının 2 bin lira, altının ons fiyatının da 3 bin dolar olacağını öngördüklerini açıkladı. Kur farkı nedeniyle seçim öncesi açılan makasın, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası daralmaya başladığına vurgu yapan Buyrukçu, kur farkı sorununun ortadan kalkmasıyla altın ticaretinin de rayına oturacağını sözlerine ekledi.

KREDİ KARTI KULLANIMI YENİDEN AÇILDI
Düğün sezonuna girdiklerini, bu dönemin kuyumcuların iş yapacağı bir dönem olduğunu anlatan Başkan Murat Kurtuluş Buyrukçu, "Birtakım belirsizlikler, sektörün üzerine kabus gibi çökmüştü. Mesela bankalar, kredi kartının kuyumculuk sektöründe kullanımına son verdi. Oysa dünyada mücevher sektöründe kredi kartı kullanımı, yüzde 70 civarındadır. Neyse ki oda başkanları olarak yaptığımız girişimlerle bankalar, bu hatadan döndü. İyi ki dönüldü, yoksa sektör perişan olacaktı. İkincisi, Merkez Bankası ve serbest piyasa döviz kurları arasındaki fark, sektörü krize soktu" dedi.

Buyrukçu, şu değerlendirmelerde bulundu:

ALTIN, HAK ETTİĞİ DEĞERE MUTLAKA ULAŞACAK
"Cumhurbaşkanlığı seçiminin ertesi günü, yani haftanın ilk gününde gram altın sabah 1400 liraydı, akşama doğru 50 lira düşerek 1350 lira oldu. Çeyrek altın sabah 2400 liraydı, 2300 liraya geldi. Serbest piyasa kuruyla Merkez Bankası kuru arasındaki o büyük fark, serbest piyasanın tepkisine yol açmıştı. Bu yüzden sektör mutsuzdu. Mevcut emtialar içinde, enflasyonun alıp başını yürüdüğü bir ortamda, altının şu anda rakamsal olarak çok geride kaldığını, gerçek değerinde olmadığını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının artacağını düşünüyorum. Senenin sonuna kadar, bugün 1350 lira olan bir gram altının 2 binli rakamları bulacağını öngörüyoruz. Merkez Bankası ve serbest piyasa kurları arasındaki fark yüzünden, ons bazında makas 2 bin dolara kadar açıldı. Bu fark yavaş yavaş kapanmaya başladı. Sene sonunda altının ons fiyatının 3 bin doları bulacağı öngörülüyor. Çünkü altının fiyatı, çok geride kaldı."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0