Konak’ın beş yıldızlı tesisi açılış için gün sayıyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 1. Kadriye Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesis ve kapalı pazaryeri inşaatında incelemelerde bulundu. Teknik ekibiyle beraber çalışmaları değerlendiren Başkan Batur, “Beştepeler bölgesi, hak ettiği sosyal tesisine çok yakında kavuşacak” dedi.

Konak’ın beş yıldızlı tesisi açılış için gün sayıyor

Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Mahallesi’nde inşa ettiği, ancak sadece mahallenin değil tüm bölgenin sosyal hayatını canlandıracak sosyal tesisinde son aşamaya gelindi.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, beraberindeki teknik heyetle birlikte tesis inşaatında incelemelerde bulundu, tesisin son durumu hakkında bilgi aldı.

Yapımında son aşamaya gelinen ve artık açılışı için sayılı günler kalan tesisin, Beştepeler bölgesinde sürdürdükleri kentsel dönüşümün önemli bir ayağı olduğunu dile getiren Başkan Batur, tesisi hizmete açmalarıyla birlikte yıllardır beklenen kapalı pazaryeri, nikah salonu, eğitim, spor ve sosyal merkez ihtiyacının da karşılanacağını vurguladı.

Başkan Batur, “Her zaman kentsel dönüşümün sosyal dönüşümden ayrı olmayacağını söyledik. Konak’ta kentsel dönüşümü önce, yaptığımız tesislerle başlattık. O bölgede yaşayanların komşularıyla beraber, bir arada olma kültürünü de yaşatarak sosyal yaşamlarının iyileşmesine imkan tanıyan projeleri hayata geçilmek için çaba harcadık. Sosyal tesisimiz bölge için çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Beştepeler bölgesi, hak ettiği sosyal tesisine çok yakında kavuşacak” dedi.

Her metrekaresi hizmet odaklı

6 bin 500 metrekarelik inşaat alanı bulunan binanın toplam imalatı tamamlandı ve detay çalışmasına geçildi. Bodrum, zemin artı üç kattan oluşan yapının zemin katında yer alan kapalı pazaryerinin kapasitesi artırılarak tezgah sayısı 90’a çıkarıldı. Binanın bodrum katı ise otopark olarak değerlendirildi. Tesis, sanat, hobi ve meslek edindirme kurslarının düzenleneceği bir semt merkezini de içinde barındıracak şekilde tasarlandı.

Yapılan çalışmalar sonunda altyapısı tamamen hazır hale getirilen olan mutfak, dikiş, bilgisayar ve kuaför atölyeleri bölgenin ihtiyacına göre açılacak kurslara ev sahipliği yapacak. Tesiste, nikah törenlerinin de yapılabileceği 195 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra bir de pilates salonu yer alacak. Öte yandan açık hava sineması olarak da değerlendirilebilecek, 50 kişilik bir açık amfi yer alacak. Toros Sosyal Tesislerine olduğu gibi burada da okul öncesi çocukların eğitimi için hazırlanmış sınıflar yer alacak. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0