Kira artışları ev sahiplerini de vurdu! Kiracısı çıkmayınca sokakta kaldı

İzmir’in Menderes ilçesi’ne bağlı Ahmetbey Mahallesi’nde 92 yaşındaki annesi ile yaşayan Gülümser Ergeçmez kirada oturduğu evde, ev sahibinin sahte tahliye taahhütnamesi sonrasında yaşadıklarıyla barakaya muhtaç kaldı.

Kira artışları ev sahiplerini de vurdu! Kiracısı çıkmayınca sokakta kaldı

Kirada da evi bulunmasına rağmen kiracısını bir türlü evden çıkartmamanın sorunuyla karşılaşan Ergeçmez kış aylarının da kendini iyice göstermesi sonrasında zor günler yaşıyor. Ev sahibini sahte tahliye taahütnamesi vermesi nedeniyle mahkemelik de olan Ergeçmez yetkililerden yardım istedi.

Ergeçmez yaptığı açıklamada, “Artan kontrolsüz enflasyon nedeniyle, iki taraflı mağduriyete uğradım. Şöyle ki: annemle (92 yasinda) Buca’da kiraladığımız evden sahte tahliye taahhütnamesiyle atıldık. Mahkememiz devam ediyor. Zira evden çıktığımız halde açgözlü ev sahibi meskeni alıkoyma davası açtı. Diğer yandan kiraya verdiğim ancak tahliye taahhütnamesi hazırlamadığım kiracı evimizden çıkmıyor! Ne yapacağımı bilmez halde bir bungalov kiraladım, kış geldiği halde hala bu koşullarda 92 yaşındaki annemle gidecek yerimiz bulunmamakta. Yetkililer kira artışlarına bir limit getirirken bu mağduriyetimiz hakkında ne düşünüyor olabilir çok merak ediyorum. Açgözlü ev sahipleri para için daha  neler yapabilir toplum vicdanı nerede?” ifadelerine yer verdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0