Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘dava’ resti: İstediği kadar dava açsın asla yolumdan dönmeyeceğim

Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sendikanın İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ'ta örgütlü işçileri için yürütülen 5 bin 248 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin sonunda bugün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla imzalar atıldı. İmza töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, kararlılık mesajı verdiği konuşmasında iktidara seslendi ve “Sorunları biliyoruz hepsini çözeceğiz. Kararlıyım. Hangi baskıyı yaparlarsa yapsınlar, hangi tazminat davasının açarlarsa açsınlar hangi şiddete başvururlarsa vursunlar asla yolumuzdan dönmeyeceğiz.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘dava’ resti: İstediği kadar dava açsın asla yolumdan dönmeyeceğim

Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sendikanın İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ'ta örgütlü işçileri için yürütülen 5 bin 248 personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci geçtiğimiz haftalarda sonuçlanmıştı.
Öte yandan bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla TİS imzaları atıldı.

KILIÇDAROĞLU: ASLA YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ

Birlikte mücadele etme ve kararlılık mesajı veren Kılıçdaroğlu, “100 binin üzerinde taşeron işçisi vardı. Hiçbirinin doğru dürüst gelecek güvencesi yoktu. Biz dernekler kurduk Türkiye’nin her tarafında. Daha sonra çıktık parlamentoda bunun mücadelesini verdik. Ve 100 binlerce işçinin hakkını vermek zorunda kaldılar. Şimdi de 10 binlerce taşeron işçisi var. Onların da hakkını savunacağız. Sizler birlikte mücadele edersiniz başarılı olursunuz. Hakkınızı başka şekilde ararsanız başarılı olamazsınız. Bu tuzağa düşmeyin. Şu an Türkiye’de 85 milyon insan bir avuç oligarka çalışıyor. Yeni doğan çocuk da vergi ödüyor. Nasıl oluyor da 85 milyon insan bir avuç kişiye çalışıyor? Her biriniz vergi ödüyorsunuz. 100 binler açlık sınırının altında aylık alıyor. Ben TÜİK’in önüne işçinin, memurunu, emeklinin, dul ve yetimin hakkını savunmak için gittim. Bunlarda vicdan, ahlak ve insanlık var mı? Bin 150 liraya bir dul nasıl yaşayabilir! Sorunları biliyoruz hepsini çözeceğiz. Kararlıyım. Hangi baskıyı yaparlarsa yapsınlar, hangi tazminat davasının açarlarsa açsınlar hangi şiddete başvururlarsa vursunlar asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sizden tek isteğim sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanız. Yeni bir değişim ve dönüşüme ihtiyacımız var. Sandığa giderken bizden daha zor durumda olan aileleri düşünerek oy kullanmalıyız. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı olsun. Darısı milyonlarca işçiye, dul ve yetime” dedi.

SOYER: SONUNA KADAR ALIN TERİNİZİN YANINDA OLACAĞIM

CHP iktidarında emeğin derinin yüceltileceği mesajını veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu sözleşme 5 bin 248 arkadaşımızı sağlıyor. Aday olduğumda belediye eşit işe eşit ücret sözü vermiştim. Bugün buna bir adım daha yaklaştık Çalışanlarımızın insani bir yaşam sürecek uygun bir maaş almalarını sağlamaya çalıştık. Toplum artık kutuplaşmayı, emek sömürüsünü, halkın sırtına basarak yükselmeyi, gelir adaletsizliğini ve kendisinin yoksulluğun pençesine atılmasını kabul etmiyor. Bu sözleşmeler birlikte başarımız. Çünkü mevzuat bizi işçi ve işveren olarak ayırsa da biz size bugüne kadar asla patron olmadık. Biz karşı cephelerde değil yan yana yol yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Birleşe birleşe yaptık toplu iş sözleşmesini. Tek başına kurtuluş yok diye inandığımız için yaptık. Ama birleşe birleşe kazanmanın mücadelesi şimdi başlıyor. Emek en yüce değerdir. Kuracağımız güzel memleket emeği en yüce değer olarak kabul eden memleket olacak. Ezilenin olmadığı, ele ele vererek çok daha güzel günler yaşayacağımız günler olacak. O günleri görebilmek için omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Emin olun her daim sonuna kadar alın terinizin yanında olacağım” diye konuştu.
 

YURDAKUL: İKTİDARA GETİRELİM YAPMAZLARSA İNDİRELİM

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, ilk seçimlerde CHP’yi iktidara taşıma çağrısı yatı ve Ben buraya TİS töreni için gelmedim. Yıllardan beri TİS yapıyorum ama şunu görüyorum ki önümüzdeki yıllarda daha toplu sözleşme olmayacak. Örgütlü mücadele olmayacak. Buna müsaade etmeyecekler. İzmir, Türkiye değil. Türkiye’nin her yeri de İzmir gibi değil. İzmir’deki tsunami Türkiye’yi içine çekiyor. Öncelikle biz emekçiler… Bizim kaçacak başka bir ülkemiz yok. Bizim vatanımız burası. Biz örgütlü olacağız, örgütlü hareket edeceğiz. Bugün yoksulluk sınırı 20 binlere dayandı, açlık 6 bin liranın üstüne çıktı. Biz ‘Almanya bizi kıskanıyor’ diyorlar. Almanya’da asgari ücret 2 bin 880 avro yani 52 bin lira. O zaman Almanya bizi kıskanıyor diyenlere bizim maaşımız 52 bin lira olmalı demeliyiz. Bu ülkede haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, yolsuzluk ve şatafat sona erdirilmeden bizi ancak ayakta duracak kadar verirler. Alnımızın terinin karşılığını değil. NE yapmalıyız? Buralara ulaşmak kolay. Bu bizim elimizde. 16 milyon çalışanız biz. İstediğimizi iktidar yaparız. İşte iktidara talip olan burada. Emekçi arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu ülkede demokrasi, emeğe saygı olacak. Çalışanlar insan yerine konulacak. Eğer bunu yapmazlarsa bizi en fazla 5 yıl kandırırlar. Gelin iktidara getirelim ve görelim. Bizim derdimiz özgür, demokratik, çocuklarımın barış içinde yaşayacağı adaletli bir ülke. Bugün ülkeyi yönetmeye talip olanlar bunları vaat ediyorlar O zaman diyoruz ki bir sefer de bizi dinleyin. Hep ağaları dinliyorsunuz. Diyelim ki iktidara getirelim yapmazlarsa indirelim. Biz grevden korkarız. İşçi asla grev istemez. Zor iştir. Belediye-İş sendikası asla isteyerek greve gitmedi Ama bizi mecbur bırakırlar grevde çekinmeyiz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0