Kılıçdaroğlu’ndan Başkan Batur’a övgü: Sizi yürekten kutluyorum

İki günlük İzmir programına Konak Belediyesi’nin toplu açılış töreniyle başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u yaptığı hizmetlerden dolayı övdü ve Engelsiz Yaşam Köyü için “Pozitif ayrımcılık yapmışsınız, burası yoksul bir mahalle sizi yürekten kutluyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Başkan Batur’a övgü: Sizi yürekten kutluyorum

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı kapsamında ilk durağı Konak oldu. Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un ilçenin dört bir yanında gerçekleştirdiği yatırım projelerinin toplu açılışına katıldı.

Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen toplu açılış törenine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Ali Öztunç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li Belediye Başkanları, Konak Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Toplu açılış töreninde, başta törenin düzenlendiği Konak Engelsiz Yaşam Köyü olmak üzere, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Gültepe Spor Kompleksi, Yemişçizade Konağı, İkizevler Semt Merkezi, Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Yenişehir Roman Kültür Merkezi, Minikler Konağı, Mübadele Parkı ve Mübadele Heykeli, Konak Gençlik Destek Merkezi, Konak Sosyal Destek Merkezi, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri ve 7/24 açık Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi’nin açılışı tek noktadan gerçekleşti.

Açılış konuşması için kürsüye gelen ve göreve seçilir seçilmez hemen kolları sıvadığını belirten Batur, “Genel Başkanım, bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde Konak Belediyesi Başkan adayı olarak atandım. CHP'nin Millet İttifakı’nın sahada çalışmalarıyla vatandaşa dokunan çalışmalarıyla Konak tarihinin en yüksek oyunu alarak bu şerefli göreve seçildik ve hemen kolları sıvadık. Seçim kampanyasında  Konak'ın çeperlerine öncelik vereceğimizi, pozitif ayrımcılık yapağımızı belirtmiştir. Göreve başladığımız günden itibaren özellikle kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve engelli bireylerimiz için pozitif ayrımcalık yapmaya devam ediyoruz. Seçimde ‘Birlikte Konak’ sloganını kullandık. Bu anlayışla tüm ilçemizi kucaklayıp, STK'larımız, kadın derneklerimiz ile el ele yürüyüp projeler üretiyoruz.”dedi.

 “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Konak’ın en büyük sorununun yapı sotğu olduğunu kaydeden Başkan Batur, “İzmir'in kalbi olarak nitelendirdiğimizi Konak'ın en büyük sorunu yapı stoku. Yaşlı bir kent Konak. Bu yüzden ilk önceliğimiz bu oldu. Seçim kampanyası sürecinde gecekondu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız önümüze çıkarak istediği tek bir şey vardı, kentsel dönüşüm, imar değişikliği ve bu yaşam tarzlarının değişmesi. Vatandaşlardan gelen bu öneriyi hemen hayat geçirdik. 2 sene içinde Gültepe bölgesi yani 14 mahallenin kentsel dönüşüm planlarını hazırladık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de teşekküre derim, onun sayesinde Meclisten hemen geçirdik. Yeşildere caddesi, Eşrefpaşa Caddesi, Cici Park’ı içeren 14 mahallenin de kentsel dönüşüm planlarını hazırladık. Gürçeşme bölgesinin de çalışmalarını sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz bu mahallelerin kaderini değiştirecek çalışmaları yürütüyoruz. Burada bilgilendirme çalışmalarına başladık. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ve kentsel dönüşüm anlayışı ile yerinde dönüşüm, halkın projeye katılımı ile en önemlisi de yüzde 100 uzlaşı ile bu işi başaracağız. Başarmaya mecburuz. Bu kent bu görüntüyü hak etmiyor.B unu birlikte başaracağız. Değer artışını de orada yaşayan vatandaşlarımız ile paylaşacağız.” diye konuştu

 

“SÖZ VERDİĞİMİZ ÇALIŞMALARI YERİNE GETİRİYORUZ”

Açılışı yapılan 13 projenin maliyetinin 59 milyon Türk Lirası civarında olduğunu belirten Batur, “13 projenin bize maliyeti 59 milyon civarında.Temelini attığımız atacağımız projelerde 24 milyon civarında yani 2 sene içinde toplam 82 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz çalışmaları yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu dönem bütün belediyeler toplumumuz bir koronavirüs felaketi ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu süreci vatandaşımızın ve esnafımızın yanında olarak geçirdik. Özellik sıkıntıda olan vatandaşlarımızın sosyal yardımını yaptık, çocuklarımıza tablet dağıttık. Esnafımızdan 19 Mart 2020'den bu yan işgaliye almıyoruz. Onlara en büyük desteklerimizden biri de budur.” dedi.

TAAHHÜTNAME VERDİK"

Seçimden önce söz verdiği projelerin yüzde 70’ini yerine getirdiğini dile getiren Başkan Batur,  “Seçimden önce kamuoyuna yapacağımız çalışmalar ile ilgili bir taahhütname verdik. Bunun yüzde 70'ini bitirmiş durumdayız. Geri kalan 2,5 sene içinde de yüzde 30'luk kısmı mutlaka tamamlayacağız. Bu kentsel dönüşüm alanlarında sosyal dönüşüme bir taraftan başladık. Gültepe Toros'taki sosyal tesis alanı, Gültepe'deki spor tesisimiz… Konak tarihi misyonu olan bir ilçe. Büyükşehir Belediyemiz ile çok güzel projeler üretiyoruz. Tarih turizminin ayağa kaldırılması bizim için çok önemli. TARKEM İzmir derneği ile uzlaşı içinde bunun ayağa kaldırılması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte Alanyalı Konağı’nın protokolünü imzaladık. 2023'te Kurtuluşun 100'üncü yılında anı evi olarak orayı hizmete alacağız.” diye konuştu.

 "İLK SEÇİMLERDE BUGÜNKÜ İKTİDAR GİDECEK”

Türkiye'nin ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Batur, “Çok güzel meydanı olan çok güzel projelerimiz de vardı ancak bizim açılış için tertip ettiğimiz yer burası. Burası bizim için çok önemli. Bu projelerin içinde en fazla haz aldığımız proje içinde bulunduğumuz Engelsiz Yaşam projesi. Pozitif ayrımcılık yaptığımız özel çocuklarımıza dokunuyoruz. Narlıdere Belediye Başkanıyken de orada sizinle yaptığımız engelsiz yaşam köyü vardı, o küçük çaptaydı ancak burada daha büyüğünü yaptık. Buradaki projelerde büyük bir pay sahibi olanlardan biri de meclis üyelerimiz. Getirdiğimiz meclis gündemlerinin yüzde 99'ı oy birliği ile kabul ediliyor. Bundan sonra yapacağımız çalışmalara da insanlarımız hayatlarına dokunan, dezavantajlı vatandaşlarımız için partimizin düşüncelerine uygun gerçekleştirmek en büyük hedefimiz. Sizin önderliğiniz de iktidara yürüyoruz. Türkiye'nin ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı vardır. Bunu sağlayan Millet İttifakı'dır. Barışı getirecek olan CHP ve birlikte hareket ettiğimiz dost partilerimizdir. Halkımız artık Türkiye'de bozulan düzeni yeniden kuracak olanın Millet İttifakı olduğunu anladı. Gerçek demokrasiyi gerçek huzuru Millet İttifakı'nın getireceğini anladı. Bunu özellikle pandemi sürecinde ve yaşadığımız afetlerde gördük. İlk seçimlerde bugünkü iktidar gidecek, Türkiye'de yüzler gülecek. Güzel ve aydınlık Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ve tüm belediye başkanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“'HARCADIĞINIZ PARA MİLLETİN PARASI'”

CHP'li belediye başkanlarına seçimlerden önce, “Harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parası. Dolayısıyla hangi yatırımı yapıyorsanız, kaç liraya yaptığınızı da mutlaka halka anlatın” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Burada dikkat ettim, yaptığınız çalışmalarla ilgili olan tanıtım filminde her yatırımın altında onun yapım bedeli de yer alıyor. Bunu dikkate aldığınız için yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“SON DERECE DEĞERLİ VE ÖNEMLİ”

Sosyal bir devletin, her vatandaşa el uzatması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle engellilere daha fazla pozitif ayrımcılık yapması gerekiyor. Ama maalesef çoğu kez engellileri kentte, evde hapsediyoruz. Onların eğitimine yeterli önemi, yeterli desteği vermiyoruz. Bu bağlamda, bugün burada açacağımız ‘Engelsiz Köy' gerçekten son derece güzel. Pozitif ayrımcılık yapmışsınız, yoksul bir mahallede kurmuşsunuz. Bu açıdan son derece değerli ve önemli.”

CHP’li belediye başkanlarına, “'Seçildiğiniz andan itibaren size oy versin, vermesin bütün kenti kucaklayacaksınız. Bana oy vermedi, oraya hizmet götürmeyeyim’ anlayışı hiç olmayacak” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Çünkü yeni bir siyaset anlayışını, ahlaklı bir siyaset anlayışını, adalete dayanan bir siyaset anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Dostlarımızla beraber yapıyoruz bütün bunları. Bizim belediye başkanlarımız, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıdır. Dolayısıyla çok daha geniş bir kitleyi belediye başkanlarımız kucaklıyorlar. Dedim ki, ‘Ayrımcılık yapmayacaksınız.’ Ama yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor. Onlar kentin kültüründen, kentin olanaklarından yeteri kadar yararlanamıyorlar”

“OTURUP KALKIP BİZİM BELEDİYELERE TEŞEKKÜR ETSİNLER”

Covid-19 konusunda iktidarın başarılı bir politika izlemediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“İktidar sahipleri oturup kalksınlar CHP’li belediyelere, İYİ Partili belediyelere, Saadet Partili belediyelere teşekkür etsinler. Eğer bizim belediyelerimiz olmasaydı emin olun çok daha büyük felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalırdı. Yönetemiyorlar, yönetemediklerini gayet iyi biliyorum.”

“ONU CİDDİYE ALMAYIN”

“Bugün Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine tabi ana tema doğal olarak benim, ‘Bay Kemal' onun ana teması… Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Ciddiye alınacak bir kişi, engellerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir. Engelliler var mı bu ülkede? Var. 60 bin engelli kadrosu boş bekliyor boş. Kardeşim sen benimle uğraşacağına, engellilerin boş kadroları var ya, atasana oraya. Engel mi var buna? Engel yok. Dolayısıyla o kişiler ülkeyi yönetme konusunda kısır bir anlayışa sahipler.”

“TÜRKİYE GERÇEK ANLAMDA DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRILMIŞ OLACAK”

“Ama göreceksiniz Allah’ın izniyle iktidar olacağız. Bu ülkede barış, huzur, kardeşlik nasıl olur onu sadece Türkiye’deki insanlarımıza değil, bütün dünyaya göstereceğiz. Barış içinde yaşayacağız, huzur içinde yaşayacağız.Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Yüzüncü yılında yapacağız bunu. Bu da bizim Mustafa Kemal ve arkadaşlarına vereceğimiz en güzel armağan olacak. Engelsiz Yaşam Köyünde muhtar kardeşlerimiz ile olmak ayrı bir keyif. Bana demokrat amca diyorlar ancak muhtarlar demokrat amcaları.Mahallede bir sorun ile karşılaşıldığında ilk kapıları çalınan muhtarlar. Bütün belediye başkanlarımız çalışıyorlar. Hiç merak etmeyin önümüzde  güzel günler var. Sandık gelecek ve hep birlikte demokrasiyi ayağa kaldıracağız. Yüzüncü yılında görkemli Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçek anlamda demokrasiyle taçlandırılmış olacaktır."

Kılıçdaroğlu, açılış kurdelesini kesmesinin ardından Engelsiz Yaşam Köyünü gezdi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A BİR YANIT DAHA

Cumhurbaşkanı  ve AKP Genel Başkanı Erdoğan yaklaşık 3 hafta önce bir televizyon kanalının ortak yayınına katılmış ve CHP’li belediyelerin yangın ve sel bölgelerinde yetersiz kaldığını belirterek “CHP'nin sayesinde, diyor. Yahu ne CHP'nin sayesinde? Ne yaptınız da CHP'nin sayesinde engellediniz? Acaba sizin karadan bu işlere müdahalelerde nerede itfaiyeleriniz, bunlarla müdahale etmeniz lazım. Şimdi bir yerde sel baskını var, sen sel afetinde acaba ne yaptın bunu ortaya koy, yok” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu açıklamalarının üzerine Kılıçdaroğlu da, sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapmış ve videoda Erdoğan’ın bu sözlerini aktardıktan sonra yangın ve sel bölgelerinde CHP’li belediyelerin çalışmalarını içeren anları “HalkBiliyor” etiketiyle paylaşmıştı.

“SARAY DA GÖRSÜN DİYE YENİDEN PAYLAŞIYORUM”

Erdoğan'ın bugün Kahramanmaraş'ta benzer konuşmayı tekrarlaması üzerine Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından aynı videoyu yeniden paylaşarak, “’Afetler meselesinde muhalefet sınıfta kalmıştır’ yalanını yine tekrar etmiş Erdoğan. #Halkbiliyor doğruyu zaten ama Saray da görsün diye yeniden paylaşıyorum” dedi.

İkinci bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kendi gerçeküstü dünyasında rekor üstüne rekorlar kıradursun, biz belediyelerimizle halkımızın derdine koşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0