Kılıçdaroğlu'ndan önemli mesajlar: Sizden sadece sabır istiyorum

Çeşme Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cumhuriyet Meydanı açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan önemli mesajlar: Sizden sadece sabır istiyorum

Çeşme Belediyesi'nin yapımını kısa süre önce tamamladığı Cumhuriyet Meydanı'nın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışa CHP lideri Kılıçdaroğlu ve ev sahibi Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan YArdımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il yönetcileri, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

ORAN: ARTIK KABUS BİTTİ

İlk olarak kürsüye Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran geldi. Başkan Oran, “Bilenler bilir Çeşme’de binlerce yıllık tarih birikimi, bozulmamış doğası, eşsiz plajları ile hoşgörü içinde yaşayan güler yüzlü, üretken, Cumhuriyet sevdalısı çok büyük bir aileyiz. Ben ve belediyemizin tüm bireyleri ile sen ben yok, biz varız diyerek bu büyük aileye hizmet etmek, herkesin yüzünün güldüğü mutlu bir Çeşme yaratmak için Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği ışık doğrultusunda durmadan çalışıyoruz. 50 bin kişilik bütçe ve imkanlarla, milyonlarca insana hizmet etmeye çalışan personelime çok teşekkür ediyorum. Milyonlara hizmet ederken arkamızda 7/24, 365 gün olan Tunç Soyer Başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorum.  Kol kola omuz omuz çalıştığımız, demokrasimizin temeli muhtarlarımızla, aldığımız her kararda arkamızda duran meclis üyemize, muhtarlarımıza, ilçe başkanımıza çok teşekküre diyorum. Bugün büyük Çeşme ailemize verdiğimiz sözlerden birini gerçekleştiriyoruz. Bin 500 metrekarelik alanda asırlık zeytin ağaçları, yürüyüş yolları ile kent benliğini içeren düzenlememiz yaklaşık 1milyon 600 bin TL’ye mal oldu. Artık Çeşme meydanında yağmur suyu kabusu bitti. CHP İl Başkanımız Deniz Yücel'e ortak akıl ve dayanışma ile yardımı esirgemeyen ilçe başkanlarımıza teşekküre ediyorum. Sosyal belediyecilik anlayışı ile sahip olduğumuz çalışmalar yarınla eserler bırakma ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sizin önderliğinde Cumhuriyet meşalesini onurla taşıyacak atacağımız adımlarla başarılarımız sürdüreceğiz. Önümüzdeki ilk seçimlerde Cumhuriyetimizi yeniden demokrasi ile taçlandırma başarısını göstereceğiz” dedi.

SOYER: YÜZÜNÜZÜ ÖNE EĞMEDEN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Ekrem Başkan uzun uzun ve tek tek teşekkür etti. Ben bu yüzden tekrar etmeyeceğim. Sadece 2 cümle söyleyeceğim. Siyaset yapmamızın çok temel sebebi var. Bu cennet vatanın, kadim kültürün insanları olarak çok daha iyi bir yaşam seviyesine hak ettiğimizi biliyoruz ve bunun bir kader olmadığını göstermek ve değiştirmek için yola çıktık. Sayın Genel Başkanım sizden ilham alıyoruz, sizi örnek alıyoruz. Yüzünüzü öne eğmeden canla başla çalışmaya devam edeceğiz ve bu topraklarda çok daha güzel bir ülkeyi kuracağız.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: SİZDEN SADECE SABIR İSTİYORUM

Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Güzel bir meydanı yeniden hizmete açtığı için belediye başkanımıza teşekkür ederim. Tabi ki katkı veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza da. Az önce küçük bir film izledik ve altında yatırımın kaç TL yapıldığını gösteriyor. Harcadığı her kuruşun hesabını millete veren yeni bir siyaset anlayışı, temiz bir siyaset anlayışı ile yola çıktık. Kentler için meydanlar çok önemlidir. Büyük kentlerde büyük meydanları bulamazsınız.Var olan meydanları da ya sınırladılar ya kısıtladılar. Ya da orada insanların toplu gösteri yapmalarını kısıtladılar. Oysaki meydanlar kentlerde insanların enerjisini boşalttığı yerlerdir. Bu nedenle meydanın yenilenmesi, yeniden gözden geçirilmesi ve tekrardan işlevsel hale getirilmesi önemlidir. Bütün amacımız Türkiye'ye huzuru getirmek. Öyle bir siyaset anlayışını hayata geçireceğiz ki yapacağınız her eleştiri karşılığında bizim iktidarımızda 'sabahın köründe gelip benim kapımı basmayacak' diyeceksiniz. Siz eleştiriyi özgürce yapacaksınız biz de bunları dikkate alacağız. Bizim sizden oy istememizin nedeni de bu. Gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz ülkemize. Meydanının ismi çok güzel Cumhuriyetin olduğu bir ülkede kimse kendini yalnız ve mutsuz hissetmesin. Türkiye'de kim olursa olsun, kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye'yi birlikte yaratacağız. Ahtım vardı, Cumhuriyetin 100'üncü yılında güzel Cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden sadece sabır istiyorum. Tahrik edebilirler, soka inmenizi isteyebilir, çatışma kültürünü öne çıkarabilirler ancak hepiniz sabırlı olacaksınız ve sandık gelecek bu ülkeye demokrasiyi getirip diktatörü götüreceğiz.  Çeşme'yi 'yer yüzünün cenneti' diye tanımladı başkan. Burada yaşıyorsunuz tatilinizi yapıyorsunuz. Huzur içinde tatilinizi yapın ancak sakın unutmayın bu kardeşiniz sizin için günün 24 saati çalışıyor. Ülkemi ve insanlarımızı seviyorum. Bu ülkenin insanlarına hizmet etmek benim görevimdir. Dostlarımız ile birlikte iktidar olacağız ve yeni bir Türkiye'yi adaletli bir türküye yi hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0