Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi Planları'na itirazlar komisyonda

Karşıyaka Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi’nde Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1. ve 2. Etap Revizyon Uygulama İmar Planları’na TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile mülk sahipleri tarafından yapılan itirazlar görüşüldü. Söz konusu itirazlar İmar Komisyonu’na havale edildi. Öte yandan mecliste, Ekim 2020’de geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan’ın isminin Yalı Mahallesi’nde yapılan bisiklet parkuruna verilmesi kararlaştırıldı.

Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi Planları'na itirazlar komisyonda

Karşıyaka Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde yapılan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler ve komisyon raporları görüşüldü. 

CUMHURİYET MAHALLESİ PLANLARI’NA İTİRAZLAR KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Oturumda Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan ve İzmir Büyükşehir Meclisi ’nde onaylandıktan sonra askıya çıkarılan 1. ve 2. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları’na askı süresince yapılan itirazlar gündeme geldi. 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve mülk sahiplerinin planlara yaptığı itirazları içeren önergeler İmar Komisyonu’na havale edildi.

ZEYNEP ASLAN’IN ANISI YAŞATILACAK

Öte yandan 2020 yılının Ekim ayında Çiğli’de antrenman yaptığı sırada bir kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan’ın isminin Yalı Mahallesi’nde yapılan bisiklet parkuruna verilmesiyle ilgili komisyon raporu meclis üyelerinin onayına sunuldu. Kültür ve Turizm Komisyonu’nda oy birliğiyle kabul edilen önerge, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Tugay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “1,5 yıl kadar önce Karşıyaka Belediyespor’un bisiklet sporcusuyken, Sasalı’da bisikletiyle antrenman yaparken elim bir kazayla kaybettiğimiz sporcumuz Zeynep Aslan’ın ismini şu anda yapımını tamamlama aşamasında olduğumuz bisiklet parkurunun olduğu parka veriyoruz. Kendisine tekrar bu vesileyle Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Anısını bu şekilde yaşatmak da bir onur oldu. Diliyorum benzer kazaları başka hiçbir sporcumuz yaşamaz” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0