Karşıyaka'da 4 yıllık yeşil hamle: 89 bin fidan, 55 park

Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre ve daha sağlıklı bir kent bırakmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, Başkan Cemil Tugay’ın göreve geldiği 2019 yılından bu yana yaşama geçirdiği hizmetlerle fark yarattı. Kent içerisinde binlerce fidanı toprakla buluşturup yepyeni parklar ve yeşil alanlar yaratan Belediye; tüm bu çabaların sonucunda kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4 yılda 4,66 metrekareden 5,46 metrekareye çıkardı. Bu oranı daha da yükseltmek için çalışmaların devam ettiği belirtildi

Karşıyaka'da 4 yıllık yeşil hamle: 89 bin fidan, 55 park

Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında; kent merkezindeki cadde, sokak, park ve boş alanlar başta olmak üzere, ağaçlandırmaya uygun olan tüm bölgeler tek tek tespit edildi. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ile üretici kooperatiflerine ait fidanlıklardan ağaçlar temin edilmeye ve Karşıyaka’nın farklı bölgelerine dikilmeye başlandı. Nisan 2023 itibarıyla, farklı mahallelerde toprakla buluşturulan fidan sayısı 89 bine ulaştı. Ağaçlandırma çalışmalarında bölge iklimine uygun olan çınar, akasya, tesbih ağacı, jakaranda, meyve vermeyen dut, sofora, akça ağaç, ligustrum, hatmi, pavlonya, çam ve servi fidanları kullanıldı. Geçtiğimiz yıl, Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapımı süren Kent Ormanı’ndaki ağaçlandırma faaliyetlerine de yoğunluk verildi. Ayrıca, kent genelinde toplam 36 bin 170 metrekarelik çim serimi yapıldı ve park, refüj ile yol kenarı gibi alanlara yaklaşık 230 bin adet mevsimlik çiçek dikildi.

YEPYENİ PARKLAR

Karşıyaka Belediyesi, kentlilerin nefes alabileceği yeni alanlar yaratmak için park yapım çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Bu çerçevede son 4 yılda, Tersane’den İmbatlı’ya, Örnekköy’den Bahçelievler’e kadar farklı mahallelerde toplam 55 yeni park ve yeşil alan oluşturuldu. Bunlar arasında standart mahalle parklarının yanı sıra; Miyawaki Ormanı, Kedili Avlu ve Pump-Track Parkuru gibi özel projeler de yer aldı. Diğer yandan, 59 mevcut park ve yeşil alan revize edildi. Çiçek Festivali, En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması gibi geleneksel etkinlikler sürdürülerek, vatandaşlar da çevrelerini yeşillendirmeye ve güzelleştirmeye teşvik edildi.

KARŞIYAKA YEŞİLİ

Kentteki yeşil dokuyu güçlendirme vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmaların önümüzdeki süreçte de yoğun şekilde devam edeceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Göreve geldiğimizde açıkladığımız ‘5 yılda 100 bin fidan’ hedefini gerçekleştirme ve hatta geçme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Diğer yandan yeni parklar oluşturarak, her yaştan yurttaşlarımızın kent içerisinde nefes alabileceği, keyifle vakit geçirebileceği alanlar yaratıyoruz. Karşıyaka’mızın yeşilini zenginleştirmek ve bugünden yarına daha yaşanabilir bir kent bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0