KARABURUN DAYANIŞMASI KADIN EMEĞİYLE GELECEĞİ ‘DOKUYOR’

Karaburun Belediyesi, Karaburunlu Kadınlarla fırında ‘hamur birliği’, tekstilde ‘dikiş birliği’ yaptı. Bu birlik, afet bölgesinde ve Karaburun’da misafir olan afetzede yurttaşlara, el emeği sıcaklığıyla içten bir selama vesile oldu.

KARABURUN DAYANIŞMASI KADIN EMEĞİYLE GELECEĞİ ‘DOKUYOR’

Karaburunlu kadınlar, 6 Şubat depremlerinin doğrudan etkilediği gerek afet bölgesinde gerekse de ilçeye bölgeden gelen yurttaşlarla dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. 
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın teşvik ve desteğiyle, emeklerini 'Karaburun İmecesi'ne katan Karaburunlu kadınlar, en önemli ihtiyaçlardan kıyafet, eşofman, pijama gibi masraflı kalemleri, temin ettikleri kumaşları el emekleriyle dikiş makinelerinde dikerek hazır hale getiriyor.
 
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçedeki tüm mahalle ve köylerde 'Karaburun Ekmeğini Paylaşıyor' kampanyasına yurttaşların gösterdiği yoğun katılımla afet bölgesinde ilk gün ihtiyaçları olan su ve ekmekleri, yanına umudu katık ederek ihtiyaç sahiplerine kamyon ve tırlarla gönderdiklerini hatırlattı. 
 
“İMECEYİ NASIL SÜREKLİ HALE GETİRİRİZ?”
Başkan Erdoğan, bu süreçte Karaburun'un dayanışmacı kadınlarının, bu imeceyi nasıl sürekli hale getiririz, derken; tekstil ürünlerinden piyasada fiyatı yükselen ürünlerden alım yapmaktansa, el emeği göz nuruyla ihtiyaçları ekonomik olarak dikiş çözümünü geliştirdiklerini vurguladı.
 
Başkan Erdoğan, "Mordoğan hizmet binamızdaki atölyemizde dikişi makinelerimiz, gün boyu bir tekstil merkezi gibi çalışıyor. Kadın, erkek yetişkin-çocuk-bebek kıyafetleri, eşofman takımları, pijamalar gibi ihtiyaç kalemleri tek tek Karaburunlu kadınlarımızın elinden çıkıyor ve bir gönüllü kadın ekibimizce de paketleniyor. Bu dayanışmada, afet bölgesinden gelen ve Karaburun’da ağırladığımız kadınlarımız da el emekleriyle yer alıyorlar. Halen Karaburun’da ağırladığımız afet bölgesinden gelen misafir yurttaşlarımıza, battaniyeden yatağa, mutfak eşyası ve gıdadan tüp ve temizlik malzemesine, bebek-çocuk bezi-kıyafeti-mamasından ayakkabı ve iç çamaşırına, ilaçtan suya pek çok kalemde dayanışma malzemesinin kabul edildiği bir depo alanını, bir üretim dayanışma alanına dönüştürmekten dolayı mutluyuz. Acil ihtiyaç malzemelerini Karaburun Nergis Kafe ve Belediye Mordoğan Hizmet binasında kabul etmeyi sürdürüyoruz. Bir mücadele haftası kabul ettiğimiz 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü haftasında, emekleriyle Karaburun Dayanışması’na katılan kadınlarımızla bir arada olmak, ayrı bir onur ve gurur kaynağı" dedi.   

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0