Karaburun Belediyesi karşı çıkmıştı... İstinaf'tan Tiny House kararı!

İzmir'in Karaburun Belediye Meclisi'nce ilçe sınırlarında 'tiny house' (tekerlekli küçük ev) konulmasını yasaklayan karar yerel mahkemenin ardından istinaftan da döndü.

Karaburun Belediyesi karşı çıkmıştı... İstinaf'tan Tiny House kararı!

Karaburun Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl Mart ayı olağan oturumunda aldığı 'tiny house' yasak kararı ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Belediye karara gerekçe olarak, kontrolsüz olarak gelişigüzel yerleştirilen tekerlekli küçük evlerin araziye ait kullanım kararlarına aykırı sonuç doğurduğu, çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade etmişti. 

Tiny house' üretimi yapan bir firma, konuyu yargıya taşımıştı. Talebi inceleyen İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi belediye meclisinin kararını iptal etmişti. Mahkeme heyeti kararında belediye meclisinin 'tiny house' için aldığı yasaklama kararı konusunda yetkili olduğuna dair yasal dayanak görülmediği, sözü edilen yapıların somut olarak taşınmaz üzerine konulması halinde belediyenin yetkili organlarınca imar mevzuatı yönünden değerlendirme yapılabileceğini vurgulamıştı. 

Karaburun Belediyesi yerel mahkemenin kararını istinafa taşıyarak iptalini talep etti. Ancak bölge idare mahkemesinde de Karaburun Belediyesi’nin aleyhine karar geldi. İstinaf yerel mahkemenin kararını onadı. Kararda “Davalı Karaburun Belediye Başkanlığı’nın İSTİNAF başvurusu yapmasının ardından, İzmir 3. İdare Mahkemesinin 26/10/2022 günlü, Esas No:2022/736 Karar No:2022/1843 sayılı kararının dayandığı gerekçe, usul ve hukuka uygun olup, kararın kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunamamıştır. Açıklanan nedenlerle İSTİNAF BAŞVURUSUNUN REDDİNE 2577 sayılı Yasanın 45. Maddesinin 6. Fıkrasına göre kesin olarak 02/03/2023 tarihinde oy birliğiyle karar verilmiştir.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0