KalDer İzmir Şubesi ile Karşıyaka Belediyesi işbirliği yapacak

Tugay ve Kılıç protokol imzaladı

KalDer İzmir Şubesi ile Karşıyaka Belediyesi işbirliği yapacak

Karşıyaka Belediyesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi bir araya gelerek iş birliği protokolüne imza attı. Karşıyaka Belediyesi’nde yapılan törende protokolü Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay ile KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç imzaladılar.
 
KalDer İzmir Şubesi bünyesinde bulunan firmalar ile Karşıyaka Belediyesi’nin iklim, çevre ve sürdürülebilirlik ile ilişkili konularda deneyim aktarımı ortamlarının oluşturulması ve iş birliklerinin sağlanması üzerine bir protokol imzaladıklarını söyleyen KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, “Bu işbirliğinin yerel yönetimler ile özel sektör işbirliği açısından her kesimin kurumlarına örnek teşkil edeceğine inanıyorum” dedi.
 
4 konuda ortak çalışacaklar
Öncelikli olarak dört konu belirlediklerini ifade eden Kılıç, “Özel Sektör ve Belediye iş birliği kapsamında KalDer üyesi firmalar ile Karşıyaka’daki sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapılması, GençKal (Genç KalDerliler) ile ilgili olarak Karşıyaka Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmalar yapılması, Yerel yönetimlerde Ulusal Kalite Hareketi hakkında bilgilendirme yapılması ve Karşıyaka Belediyesi ‘‘Karşıyaka Gevrek Modeli’’ organizasyonunun İş Birliği Komitesi temsilciliğinde KalDer İzmir Şubesi’nden komiteye destek sağlanması başlıkları öncelikli olarak belirlediğimiz konular oldu” dedi.
Protokol kapsamında planlanacak faaliyetlerin yerine getirilmesi için gerekli bilgiyi, içeriği ve planlama desteğini sağlama ve iki taraflı yapılan çalışmaların görünürlük faaliyetlerini gerçekleştirme noktasında KalDer olarak sorumluluk alacaklarını anlatan Kılıç, “Karşıyaka Gevrek Modeli’’ İş birliği komitesi içerisinde STK temsilcisi olarak yer alacağız. Bu işbirliğinin çok önemli sonuçlar doğuracağına inanıyorum” diye konuştu.
 
Tugay: “KalDer ile fark yaratacağımıza inanıyoruz”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay ise KalDer İzmir Şubesi’nin kalitenin yükseltilmesi ve toplumsal alanlarda da kalite odaklı anlayışın güçlenmesi noktasında önemli bir çaba gösterdiğini söyledi. Karşıyaka Belediyesi olarak sürdürülebilirlik noktasında ciddi bir çaba ile çalıştıklarını ve raporlar hazırladıklarını ifade eden Tugay, “Bu işbirliği protokolü ile güzel bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum. Gerçekleştirilecek ortak faaliyetlerde verilecek hizmetlerin aksamaması için yeterli idari personeli görevlendirme ve yer temini, lojistik gibi kolaylıkları sağlamak, çalışmalara halkın ve belediye çalışanlarının katılımını sağlamak ve yapılan çalışmaların görünürlük faaliyetlerine katkı vermek noktasında sorumlulukları da biz üstleniyoruz” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0