Kahraman’a ilk tepki Memleket Partisi’nden: ‘’Bunaklık ve ahmaklık ya da vatan hainliği’’

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, şehirlerin kurtuluş günlerinin kutlanmasına tepki gösterdi.

Kahraman’a ilk tepki Memleket Partisi’nden: ‘’Bunaklık ve ahmaklık ya da vatan hainliği’’

9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu hakkında da açıklamalarda bulunan Kahraman’a, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz yanıt verdi. Başkan Oğuz, ‘’ Şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal toprakların kazanımıyla ilgili yapılan bu açıklamalar ya bunaklık ve ahmaklık ya da vatan hainliğidir’’ dedi.

Rize'nin fethinin 561’inci yılı etkinliklerinde konuşan eski (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, şehirlerin kurtuluş yıldönümlerinin kutlanmasına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

TBMM Başkanı Kahraman, "İzmir'in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki’’ ifadelerini kullandı. 

Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz, eski TBMM Başkanı Kahraman’ın sözlerine tepki gösterdi.

Cüneyt Oğuz açıklamasında, "Dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir Ulusal Kurtuluş Savaşı yapılmış, Milli birlik ve beraberlik sağlanarak geniş bir halk seferberliği başlatılmıştır. Gözlerini kırpmadan canlarını bu vatan için feda etmeyi göze almış bu kadim Milletin asil evlatlarının kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanımız ve şanlı tarihimiz için yapılan açıklamalar Pontus söylemlerinden başka bir şey olamaz. 30 Ağustos’ta ve 9 Eylül’de Mustafa Kemal Paşa önderliğinde,  arkadaşlarıyla beraber dünya emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mevzi mevzi, cephe cephe savaşılarak örnek bir zafer kazanılmıştır. Bu zafer dünya halklarının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelelerine ilham olmuş, örnek olmuştur" dedi. 

Cüneyt Oğuz: Özür dilemeye çağırıyorum 

İsmail Kahraman’a  çağrıda bulunan Oğuz, ‘’Bu talihsiz açıklamalar milyonlarca şehit ve gazi yakınlarını da derinden yaralamıştır. Soyadı Kahraman olan kişi ve ataları, milli mücadelede elde etmiş olduğumuz bu gerçek kahramanlık destanından rahatsız olmuş olabilirler ama şunu bilmelidirler ki bu memleketin vatanseverleri ve gerçek evlatları vardır. Bu açıklamalar büyük zaferle sonuçlanan kurtuluş günlerimizle ilgili duygularımızı ve düşüncelerimizi hiçbir zaman değiştirmeyecektir. Bu kadim milletin meclisine başkanlık yapmış bu kişiyi kınıyor ve bu düşüncelerinden ve söylemlerinden dolayı milletimizden özür dilemeye çağırıyorum’’ ifadelerini kullandı. 

"Bunaklık ve ahmaklık ya da vatan hainliği"

Kahraman’ın açıklamalarını sert bir dille eleştiren Cüneyt Oğuz, ‘’Biz İzmirliler şunu çok iyi biliyoruz ve bilmeyenlere de anlatmakta hiçbir zaman yorulmayız. Şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal toprakların kazanımıyla ilgili yapılan bu açıklamalar ya bunaklık ve ahmaklık ya da vatan hainliğidir. Temsil ettiği zihniyetin kendisini cesaretlendirmesinin açıkça dışa vurumu olmuştur.  9 Eylül İzmir’in Yunanlılar ve onların İşbirlikçi işgalcilerinin, büyük bir zaferle, bu topraklardan def edilmesidir. 9 Eylül Sancaktar Mehmet’in, Zehra ananın, Nene Hatun'un, Gördesli Makbule’nin, Kara Fatma’nın ve daha nicelerinin verdiği bu büyük savaşın Zafer günüdür’’ dedi. 

Oğuz açıklamasını şu sözlerle bitirdi;

"Böylesine onurlu bir mücadeleyi gölgeleyip sulandırmaya çalışan her kim olursa olsun karşısında dimdik duran yüce Türk milletinin vatanperverlerini bulacaktır, bizleri bulacaktır. Bu hainler binlerce şehidimizin kemiklerini sızlatmışlar, kabul edilemez bir gafletin içerisine düşmüşlerdir. Yok oldu denilen bir milletin yeniden doğuşudur 9 Eylül.  Bu güzel vatanı bize bırakan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimize minnetlerimi, saygılarımı sunuyorum, ruhları şad olsun. Cuma hutbelerinde bu günlerimizi sağlayan bu fedakar insanlarımıza bir Fatiha'yı çok gören zihniyeti de tekrar kınıyoruz. YAŞASIN Türkiye Cumhuriyeti."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0