Kabine toplantısı başladı! Masada 3 kritik konu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısında, çalışan ve emekli memurun beklediği 3600 ek göstergeye ilişkin hazırlanan çalışmalar, fahiş kira artışına karşı yapılacak düzenlemeler ve Suriye'ye yönelik yeni operasyon konularının görüşülmesi bekleniyor.

Kabine toplantısı başladı! Masada 3 kritik konu var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı.

3600 EK GÖSTERGE

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3600 ek göstergeye ilişkin bütçe çalışmasını tamamladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu ek gösterge çalışması Meclis'e geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin 5 milyonu aşkın memur ve emekliyi ilgilendiren formülle hazırlandığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle emekli ikramiyeleri yüzde 20 artacak. Erdoğan, 3600 ek gösterge son durum hakkındaki detayları bugünkü Kabine toplantısının ardından açıklayacak. Kamu çalışanlarının gözü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine toplantısına çevrildi. Ek gösterge düzenlemesinin bugün yapılacak Kabine toplantısında da değerlendirilerek metne son şekli verilecek.

ENFLASYON VE KİRA ARTIŞLARI

TÜİK'in açıkladığı son rakama göre, enflasyon yıllık bazda yüzde 73 olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ise "Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. O zaman üretim dururdu. Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik. Diğer yandan üretimi ve büyümeyi tercih ettik" demişti. Kabine toplantısında enflasyon rakamlarının ele alınması bekleniyor.

Diğer yandan kiralık evlerde yaşanan fiyat artışları da masaya yatırılacak. Yüksek kiralar için Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı çalışma başlatmıştı. Toplantıda gelinen son aşamanın da masaya yatırılması bekleniyor.

SURİYE HAREKATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye yönelik operasyon sinyali vermişti. Bu kapsamda bölgedeki son durum, yürütülen hazırlık çalışmaları da görüşülecek.

Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, konuşma yaparak görüşmede alınan kararları açıklayacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0