İZSU temiz körfez ve koku sorunu için çalışmalarını sürdürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, körfezin temizlik sürecinin devamı ve koku sorununu ortadan kaldıracak projelere ilişkin yol haritasını kararlılıkla uyguluyor. Başkan Tunç Soyer’in “Daha Temiz Bir Körfez” stratejisi doğrultusunda Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin çıkış noktasında dip tarama çalışması yapılıyor.

İZSU temiz körfez ve koku sorunu için çalışmalarını sürdürüyor!

İzmir Körfezi’nin yeniden yüzülebilir hale gelmesi ve koku sorununa neden olan etmenlerin ortadan kaldırılması için kapsamlı çalışmalara imza atan İZSU, körfezdeki dip tarama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar Bornova, Bostanlı ve Penyircioğlu dere ağızlarında toplam 420 bin metreküp tarama yapıldı. Körfezin akıntı rejimini etkileyerek iç körfezin su kalitesindeki olumsuz fiziksel değişimleri engellemek ve sığlaşma kaynaklı koku şikayetlerini gidermek amacıyla, derelerden gelen dip çamuru dere ağızlarından uzaklaştırılıyor.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, körfezin temizlenmesi ve korunması için dere ağızlarındaki çalışmalara paralel yürütülen, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi çıkış noktasındaki temizlik çalışmalarını inceledi.

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin çıkış noktasında görülen sığlaşmanın önüne geçmek için yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğa, 40 metre genişliğe ve - 4 metre derinliğe sahip alanda dip tarama çalışması gerçekleştiriliyor. Dip tarama çalışması kapsamında açılan kanal ile Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin çıkış suyunun dış körfeze daha hızlı şekilde ulaşması da sağlanıyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0