İzmir körfezine marina geliyor... 150 milyonluk yatırım!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Sahilevleri bölgesinde yapılması planlanan marina projesinin tarihini duyurdu. 100 - 150 milyonluk yatırım bedeline sahip olduğunu belirten Engin, projeye yönelik detayları anlattı.

İzmir körfezine marina geliyor... 150 milyonluk yatırım!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, bir süredir çalışmalarını sürdürdükleri Sahilevleri Marina projesi hakkında SonSöz TV’de değerlendirmelerde bulundu. İzmir Körfezi’nde turizm ayağı için önemli bir gelir olacağını ifade eden Engin, bu yılın sonunda proje işlemlerinin biteceğini ve 2023 yılında da ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Yap, işlet, devret yöntemiyle yapılması planlanan bu proje için yatırım bedeli ise 100 – 150 milyon civarında. Engin, bu bölgeye marinanın gelmesiyle birlikte çevresindeki olası değişikliklere de değinerek detayları paylaştı.

BU YIL SONUNDA PROJE İŞLEMLERİ BİTECEK
Sahilevleri’ndeki marina projesi için 1 yıl önce proje ihalesine çıktıklarını belirten Engin, bu yıl sonunda işlemlerin biteceğini belirterek “İşbirliği için herkese çok teşekkür ederiz. Proje ihalesi bitti, kurum görüşleri geldi. Bu aylarda ulaşım, altyapı koordinasyon kurulundan izin aldık, zemin etüdü yapacak gemi geliyor. Yaklaşık 15 yerde zemin etüdü yapılacak. Tahmin ediyorum bu yılın sonunda proje ve ruhsat işlemleri bitecek. Yap, işlet, devretle ihaleye çıkacağız. Biz bu modele karşı değiliz. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor. Önemli olan hizmetin, yatırımın yapılması. Tabii devleti, belediyeyi zarara uğratmamalısınız. Gerçekçi, yarışmacı bir fiyatla ihaleye çıkacağız. Önümüzdeki yıl yani 2023 yılında da ihaleye çıkmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SAHİLEVLERİ TURİZM MERKEZİ OLACAK!
Bu bölgeyi turizm merkezi haline getirecek önemli bir proje olduğunu belirterek proje detaylarını paylaşan Engin, yatırım bedelinden de bahsederek “240 yat kapasiteli olacak. Bir de İzmir’in en modern nikah salonunu yapacağız. Bu marinada yeme – içme alanları olacak. Sahil çevresini trafiğe kapatacağız. Arkadaki 17 metrelik Levent Caddesi’ni açıyoruz. Burayı bir turizm merkezi haline getireceğiz. Son derece çevreyle, doğayla barışık bir proje olacak. Şeffaf bir ihale olacak, önümüzdeki yıl herkes katılabilecek. Yatırım bedeli 100 – 150 milyon civarında. Bizim bir yıllık bütçemiz... Bizim bunu yapmamız mümkün değil ancak olduğu zaman geliri belediyeye kalacak. Tenis kortu da yapıyoruz. Burada dar gelirli çocuklara tenis kursları olacak” şeklinde konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0