İzmir Kent Konseyi Başkanı Adnan Akyarlı hayatını kaybetti

Bir süredir tedavi gören İzmir Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN’da Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı hayatını kaybetti.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Adnan Akyarlı hayatını kaybetti

İzmir Kent Konseyi Başkanı, İzmir Kent Konseyleri Birliği Kurucu Dönem Sekreteri, Konak Kent Konseyi Kurucusu ve Onursal Başkanı, Karabağlar Kent Konseyi eski Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı bir süredir tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Acı haberi İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanımız, değerli meslektaşım, bilge insan Prof.Dr.Adnan Oğuz Akyarlı hocamızı tedavi gördüğü Ege Üniversitesi hastanesinde sabah saatlerinde maalesef kaybettik. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun” sözleriyle duyurdu.

Adnan Oğuz Akyarlı Kimdir?         

1971 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden "İnşaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun olan AKYARLI: 1975 yılında "Doktor Mühendis"; 1980 yılında "Kıyı ve Liman Yapıları" dalında "Doçent"; 1987 yılında "Hidrolik" ve 1988 yılında ise "Deniz Teknolojisi" dallarında olmak üzere iki kez "Profesör" ünvanı aldı.

1972-1998 sürecinde Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği Bölümleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nde çeşitli düzeylerde yönetim sorumlulukları alarak sürdürdüğü görevinden Temmuz 1998 de emekli olarak ayrıldı. 

1998-2009 yılları arasında Türkiye-Belçika ortaklığı olan bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmış; çok sayıda Holding Şirketi’nde Yönetim Kurulu üyesi olmuş; Kireç Sanayicileri Derneği Teknik Komitesi Başkanı olarak görev yaptı.

AKYARLI, bu süreçte yetmiş beş civarında ulusal ve uluslararası projenin yöneticiliğini yapmıştır; yurt içinde ve dışında yayınlanmış 320 civarında eseri bulunmaktadır. Patentle sonuçlanan iki AR-GE çalışmasının yönetimini üstlendi.

AKYARLI, 2009-2014 döneminde "İzmir Büyükşehir Meclisi Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkan Vekili” ve “Konak Belediye Meclisi Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkanı” sorumluluğunu üstlenmiş; CHP İzmir İl Başkanlığı bünyesindeki Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

Konak Kent Konseyi Kurucu ve Onursal Başkanı, Karabağlar Kent Konseyi Önceki Başkanı, İzmir Kent Konseyleri Birliği Kurucu Dönem Sekreteri ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucu Dönem Başkanı olan AKYARLI: çok sayıda mesleki örgütün, sosyal derneğin, vakıfın ve yeni nesil

Biyoekonomi Kooperatifi’nin ve Paylaşım Ekonomisi Derneği’nin kurucu üyesidir. 12 Şubat 2022 tarihinde yapılan Genel Kurul’da İzmir Kent Konseyi Başkanlığı sorumluluğunu üstlendi. 

Akyarlı, Temmuz 2019'den bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi bağlı şirketlerinden olan İZELMAN A.Ş.’nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0