İzmir'e şehit ateşi düştü!

Iğdır’da zırhlı aracın lastiğinin patlaması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralandıktan sonra hastanede tedavi altına alınan 4 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Mesut Taşar’dan 55 gün sonra acı haber geldi. Şehidin İzmir Buca’daki baba evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı.

İzmir'e şehit ateşi düştü!

Iğdır’da, 29 Aralık 2022 tarihinde Aralık ilçesinden Iğdır'a dönen askerlerin taşındığı 5'inci Hudut Alay Komutanlığına ait zırhlı araç, seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu yol kenarındaki araziye devrildi. 12 askerin yaralandığı kazada durumu ağır olan Mesut Taşar (33), Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Taşar, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen bugün kurtarılamayarak şehit oldu.

Milli Savunma Bakınlığı’ndan yapılan şöyle:

“29 Aralık 2022 tarihinde Iğdır’da meydana gelen askeri araç kazası sonrasında yaralanarak hastanede tedavi altına alınan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mesut Taşar, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Şubat 2023 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

"VATAN SİZE MİNNETTARDIR"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Uzman Çavuş Taşar için yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 21 Şubat 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve MSB mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ

Baba evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı

Ankara’da tedavi gören oğullarının yanında bulunan baba Tahsin Taşar ile anne Ceylan Taşar, şehadet haberinin ardından İzmir Buca’da bulunan Kozağaç Mahallesi 282/8 Sokak’taki evlerine geldi. Acılı anne ve babayı şehidin eşi Kader (34), çocukları Nur Hasret (12), Işın Su (10), Yunus Emre (9), Ceylan Su (5) ve aile yakınları ile komşuları karşıladı.

Şehidin baba evine ve sokağına Türk bayrağı asılırken, belediye ekipleri de taziye çadırı kurdu.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç şehit haberinin ardından sosyal medya hesbaından taziye mesajı paylaştı.

Kılıç, "Buca'mıza şehit ateşi düştü... Zırhlı askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen Bucalı hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Mesut Taşar'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine de sabırlar diliyoruz. Başımız sağ olsun..." ifadelerini kullandı.

Öte yandan şehidin cenazesi, yarın Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kadife Kale Hava Şehitliği'ne defnedilecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0