İzmir'de yardım seferberliği sürüyor

Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri depremzedelere yardım toplamak için harekete geçti.

İzmir'de yardım seferberliği sürüyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan deprem sonrası Türkiye seferber oldu. 

İzmir'de de başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri deprem bölgesine yardımları ulaştırmak için harekete geçti.

İşte ilçe ilçe toplanan yardımlar...

KARŞIYAKA 

Karşıyaka Belediyesi’nin dün başlattığı yardım kampanyası kapsamında, 7 ayrı tesiste ihtiyaç malzemeleri toplanmaya başlandı. En yoğun noktalardan biri olan Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na giden yardımsever vatandaşlar, malzeme dolu kolileri zincir oluşturarak elden ele taşıdı ve araçlara yükledi. Belediye’nin ana deposuna götürülen malzemelerin, kısa süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin ve Karşıyaka Belediyesi’nin imkanlarıyla deprem bölgesine ulaştırılmakta olduğu belirtildi. Karşıyaka Belediyesi, dün erken saatte bir yardım TIR'ı ve arama-kurtarma aracını bölgeye göndermişti. Ayrıca 2 TIR malzeme İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acil yardım uçağı ile bölgeye iletildi. 2 ayrı TIR da bu sabah yola çıkarıldı.

MENDERES 

Menderes Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan koordinasyon toplantısının ardından ilçede “Yaralarımızı birlikte sarıyoruz” kampanyası başlattı.  Odun sobası, hijyen malzemesi, kullanılmamış giysi, bot, uyku tulumu ve battaniye gibi temel ihtiyaçların bağışlanacağı kampanyaya Menderesliler kısa sürede çok fazla bağışta bulundu. Yapılan yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan, “Başlattığımız yardım kampanyasına çok kısa sürede olağan üstü bir yardım geldi. Bu anlamda tüm Menderesli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BORNOVA

Depremden zarar gören vatandaşlar için Bornova Belediyesi, sosyal medya hesapları ve internet sitesi aracılığıyla ilçede yaşayan vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. Battaniye, mat, iç çamaşırı, pijama, swetshirt, çocuk tayt, mont, yağmurluk, bot, afet paketi, dezenfektan, çocuk bezi, ıslak mendil ve kağıt havlu gibi ilk etapta toplanan 5 bin 194 parça yardım afet bölgesine iletilmek üzere teslim edildi.

FOÇA

Foça Mahalle Afet Gönüllüleri üyeleri ile gönüllü vatandaşlar harekete geçti. Foça İlçe Merkezinde Belediye Sosyal Tesisi ve Reha Midilli Kültür Merkezi’nde , Yenifoça ,Bağarası ve Gerenköy’de Çok Amaçlı Salon’larda yardım toplama noktaları oluşturuldu. Resmi kaynaklardan alınan ilk listelere göre belirlenen  ihtiyaçlar için anonslar yapıldı. Sosyal medya hesaplarından çağrılarla vatandaşlar yardım noktalarına yönlendirildi. Kırsal yerleşim birimlerinde bazı gönüllüler kahvehaneler  ve diğer yerlerden vatandaşlarca yapılan yardımları resmi yardım noktalarına ulaştırmaya çalışıyor. Görevliler ve Mahalle Afet Gönüllüleri içinde kadınların büyük çoğunlukta olduğu dikkat çekiyor.  Bir kısmı bugün 16.30'da yola çıkarılan yardımların AFAD, Kızılay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığı ve araçlarıyla bölgeye ulaştırılacağı bildirildi.

BEYDAĞ 

Beydağ Belediyesi’nce Belediye Hizmet Binasında oluşturulan Yardım Merkezi'ne vatandaşlar akın etti. Kimi üreticiler zeytinyağı, kıyafet, battaniye, ısıtıcı getirdi, kimi vatandaşlar mutfağındaki gıda malzemelerini paylaştı.

Vatandaşlar, eşya, ısıtıcı, battaniye, giyim eşyası, halı, hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi gibi insani yardım malzemelerini Belediye Hizmet Binası’ndaki Yardım Merkezi’ne teslim etti. Belediye ekiplerince ve gönüllü vatandaşlarca hazırlanan 1 kamyon yardım malzemesi, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi İzfaş’a gönderildi. Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, zor bir süreçten geçildiğini söyledi. Yardım kampanyasına destek olanlara teşekkür eden Yılmazlar, vatandaşların kentte, bir kez daha birliğin ve beraberliğin önemini gösterdiğini ifade etti.

GAZİEMİR

Gaziemir Belediyesi’nin başlattığı kampanyaya yurttaşlar yoğun destek verdi. Gaziemir ESBAŞ Spor Salonu’nda yürütülen kampanyaya battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu başta olmak üzere kaban, bot, eldiven, atkı, powerbank bağışı yaptı. Yapılan bağışlar, gönüllüler ve belediye çalışanları tarafından gruplandırılarak kolilere koyuldu. Kampanya kapsamında 53 koli çocuk kıyafeti, 185 koli yetişkin kıyafeti, 11 koli battaniye, 17 koli atkı-bere, 10 koli ped, 30 koli peçete-tuvalet kağıdı, 72 koli çocuk bezi, 22 koli ıslak mendil, 25 koli bakliyat, 17 koli atıştırmalık, 8 koli konserve, 18 koli bebek maması, 2 koli kişisel bakım eşyası, 2 koli çay ve su toplandı. Toplanan eşyalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon merkezi Fuar İzmir’e ulaştırıldı. Burada toplanan eşyalar uçakla deprem bölgesine gönderildi. Devam eden kampanyaya destek vermek isteyenler Gaziemir Esbaş Spor Salonu’na bağışlarını bırakabilir.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0