İzmir'de 1 Mayıs 2 yıl aradan sonra Gündoğdu'da kutlanacak

İzmir'de pandemi nedeniyle son iki yıldır yapılamayan 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi, bu yıl "Birlikte değiştireceğiz" sloganıyla Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek. İşçiler, 1 Mayıs'ta kentin farklı noktalarından yürüyüşlerle Gündoğdu'da buluşacak.

İzmir'de 1 Mayıs 2 yıl aradan sonra Gündoğdu'da kutlanacak

İzmir'de sendikalar, sivil toplum örgütleri ve odaların temsilcilerinden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, bugün Alsancak'taki TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nde bir araya geldi.

Son iki yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan 1 Mayıs etkinliklerinin Gündoğdu Meydanı'nda miting ile kutlanması kararı alındı. Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu temsilcilerinden oluşan tertip komitesi, Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting için İzmir Valiliği'ne başvurdu.

Kutlamalar için kentin farklı noktalarında afiş ve broşürlerle çağrı yapılması kararı alınırken işçilerin 1 Mayıs Pazar Günü yürüyüşlerle Gündoğdu Meydanı'nda buluşacağı belirtildi. Mitingin başlama saati ise 13:00 olarak açıklandı.

İzmir'de 1 Mayıs 2 yıl aradan sonra Gündoğdu'da kutlanacak

Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal, TMMOB İKK Sözcüsü Aykut Akdemir ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Baran Selanik tüm işçileri Gündoğdu Meydanı'na davet etti.

Öte yandan Birleşik Kamu-İş Sendikası bileşenlerinin temsilcileri, kendi sendikalarının adı telaffuz edilmediği gerekçesiyle toplantıyı terk etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0