İZBETON'dan o habere cevap: 'Yasal işlemler başlatıldı'

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZBETON A.Ş., Yeni Asır gazetesinde yer alan "İZBETON’da soruşturma" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada haberin gerçekleri yansıtmadığı belirtilirken, gazete hakkında ise yasal işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

İZBETON'dan o habere cevap: 'Yasal işlemler başlatıldı'

Yeni Asır Gazetesi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün bir ihale hakkında İZBETON A.Ş.'ye yaptığı evrak talebini, "İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı mali sıkıntılarla boğuşan şirkete soruşturma başlattı" şeklinde servis etmişti.

İZBETON yazılı açıkalama yaparak, şirket hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Haklarında açılan herhangi bir soruşturmanın olmadığını belirten İZBETON A.Ş. yetkilileri, şirketin mali sıkıntıda olduğu iddiasını da yalanladı. Yetkililer bunun yanı sıra konuyu yargıya taşıyacaklarını da açıkladı.

İZBETON tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yar aldı: 

"Bugün bir yerel gazete tarafından yayımlanan ve şirketimizi haksızca hedef alan bir haber hakkında kamuoyunu bilgilendirme gerekliliği doğmuştur. 

'İZBETON’da soruşturma' başlığıyla yayınlanan haberde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şirketimize yönelik soruşturma başlatıldığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.
Haber içeriğinde bir ihaleye dair soruşturma yapıldığı yönünde bilgiler verilmiş; fakat bu bilgilerin dışında, haber gidişatında 'şirketimizin mali sıkıntıları olması nedeniyle başlatılan bir soruşturma olduğu' izlenimi yaratılmıştır.

Aksine, ilgili ihale için İzmir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün Savcılık talimatıyla yaptığı belge talebi üzerine, 01.03.2022 tarihinde, şirketimiz tarafından ilgili belgeler Emniyet'e sunulmuştur. 

Talep edilen evrakların, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir soruşturma dosyasıyla bağlantılı olduğu anlaşılmıştır; fakat bu soruşturmada şirketimiz şüpheli ya da şikâyetçi sıfatında bulunmamaktadır.

Dolayısıyla, ne ortada İZBETON'a yönelik bir soruşturma vardır ne de iddia edilen şekilde bir mali bir sıkıntı söz konusudur. 

İlgili gazete, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün şirketimizden belge talep etmesini kasti olarak çarpıtarak, sanki İZBETON A.Ş. ve yetkilileri hakkında bir soruşturma gerçekleştiriliyor gibi gerçeğe aykırı bir şekilde kamuoyunu yanıltıcı ve şirketin imaj ve itibarını zedelemeye yönelik bir haber yayınlamıştır.

Kasıtlı ve siyasi bir amaçla hazırlandığını düşündüğümüz bu haberin gerçeklikle hiçbir bağı bulunmadığını ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi dolayısıyla bu gazete ile ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını saygıyla duyururuz"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0