İYİ Parti İzmir'de ön seçim tarihi ve sandık yerleri belli oldu

Milletvekili adaylarını teşkilata sorma kararını alan İYİ Parti'de de aralarında İzmir'in de yer aldığı 18 ilde ön seçim yapılacak. İzmir'de ön seçimin tarihi ve ilçe ilçe oy atılacak merkezler de belli oldu. Buna göre İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimi 2 Nisan Cumartesi günü 2 bölgede toplam 4 alanda gerçekleştirecek.

İYİ Parti İzmir'de ön seçim tarihi ve sandık yerleri belli oldu

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için geri sayıma geçerken, partilerde parlamento aday listelerini belirleme çalışmaları da tam gaz devam ediyor. 

Milletvekili adaylarını teşkilata sorma kararını alan İYİ Parti'de de aralarında İzmir'in de yer aldığı 18 ilde ön seçim yapılacak. 

İZMİR'DE KOTA UYGULANACAK 
Genel Merkezden yayınlanan genelge kapsamında üyelerin bölge milletvekili sayısının en az yarısı en fazla tamamı kadar aday adayı işaretleyecekleri, oy verme merkezlerininin ilçe başkanlığı denetiminde mesai yapacağı, ilçe başkanlığı imza masasında oy kullanan üyelerin imzasının alınacağı ve birden fazla seçim bölges olan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da sayım sonrası elde edilen sonuçlar cinsiyet kotası uygulandıktan sonra İl Başkanlığına iletileceği açıklanmıştı. 

2 NİSAN'DA SANDIK BAŞINA 
İzmir'de ön seçimin tarihi ve ilçe ilçe oy atılacak merkezler de belli oldu. Buna göre İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimi 2 Nisan Cumartesi günü 2 bölgede toplam 4 alanda gerçekleştirecek. 

2 BÖLGEDE TOPLAM 4 ALAN 
Birinci bölge üyeleri Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'nda oy kullanacak, ikinci bölgede ise ilçeler 3 alana yayılacak. Buna göre Bergama, Kınık, Dikili, Foça ve Aliağa üyeleri Bergama'daki İçmeler Düğün Salonu'nda, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire ve Bayındır üyeleri Ödemiş Düğün ve Kongre Salonu'nda, Bayraklı, Karşıyaka, Bornova, Çiğli, Menemen ve Kemalpaşa üyeleri ise Bayraklı'daki Havuz Düğün ve Nikah Salonu'nda oy kullanacak. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0