İnan'dan 'kaybetseler de gitmezler' yorumu: Nereyi terk etmedik?

Seçmenler tarafından dile getirilen 'kaybetseler de gitmezler' sözlerini eleştiren AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve 2’nci Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan, "Son yerel seçimleri gördünüz nereleri terk etmedik? Büyükşehirlerde kaybettiğimiz yerleri büyük bir olgunlukla teslim ettik. 1950 yılından beri yaptığımız en güzel şey seçim. Katılım oranlarımız da çok yüksek. Kaybedeceklerini anlayanlar seçimi ve sandık sonuçlarına karşı nasıl şaibe yatarız, gölge düşürürüz diye iftira atıyorlar" ifadelerini kullandı.

İnan'dan 'kaybetseler de gitmezler' yorumu: Nereyi terk etmedik?

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve 2’nci Bölge 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan, basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıya İnan’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili'de katıldı.

Sözlerine toplantının yapıldığı alanın önemi ile başlayan İnan, "Yoğun bir seçim çalışması içindeyiz. Yoğun ve dinamik gidiyor. Burasının (Eski Tekel Fabrikası) benim için önemi var. Bundan önce İzmir gençlik kolları başkanıydım. Şehrimizdeki gençlerin, arkadaşları yerel yönetimlerden kaynaklı sosyalleşme konusunda kentimizin ne kadar kısıtlı olduğu malumuz.Burası çok eski ve atıl bırakılmış, Alsancak gibi gençlerin yoğun olduğu yerde terk edilmiş duruyordu. Gençlik kolları başkanlığımızdan beri buranın dönüşüm için çalışmalar yapmıştık. Şimdi burada sizi ağırlamak mutluluk verici. Siyaset konuşacak çok zamanımız var ancak 3,5 haftadır konuşuyoruz. Ben bugün sizleri dinlemek ve şehrimizdeki eksiklikleri sizden dinleyip not alıp, bunları hükümet politikamızda yer vermek için bir araya geldik. 14 mayıs bizim için bağımsızlık mücadelesi" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan  İnan şu ifadeleri kullandı;

PROVOKASYON ZEMİNİNE OTURTULUYOR
Erzurum'daki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ve mitinge katılanlara karşı yapılan taşlı saldırının sorulmasına yanıt veren İnan, "Seçim çalışmalarında gündem takibini iyi tuttuğumu düşünüyorum. Takip ettiğim kadarıyla Ekrem İmamoğlu çok büyük provokatör. Bunu İstanbul Büyükşehir belediye başkanlık sürecinde de gördük. İzmir'e gelip İzmir marşı söyleyip, Van'daki mitingde zafer işaretleri ile hain terörist elebaşı FETÖ ile naralar atılırken, HDP  ile ilgili flamalar açılırken, bugün o mitingde terör uzantısı partisinin çok hoyratça açıklama yaptığı yere destek vereceksin, ardından Erzurum gibi bir ilde bulunma yapacaksın. Bu siyasetin oturdukları dil provokasyon zeminine oturtuluyor. Biz şiddetinde ötekileştirmenin de karşısındayız.  Bundan 2 yıl önce CHP kongresinde şiddete maruz kaldınız. o zaman a kınadık.  Biz 3,5 haftadır ana muhalefet partisinden bu milletin değerli ile, mevcut siyaset partilerin politikaları konusunda bir durum göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

TERÖR YARDAKÇILARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
İzmir'de sokakta ne  gördüklerinin sorulmasına yanıt veren  İnan, "13 senedir biz İzmir'i sokaklarında AK Parti'mizin hangi kampanyası varsa oradaydım. Biz İzmir'i iyi biliyoruz. İzmir siyasetini de iyi biliyoruz. Bostanlı'da yaşadığımız olan izim için istisna olayı. İzmir'in genel kabulü gibi adlandırmak doğru değil.Bunu son yaptığımız İzmir mitinginde gördük. Biz anlatamadık, biz eksik kaldık düşüncesini belirtiyorduk. Şimdi sahada gördüğümüz bir durum var. Bir genel seçime gidiyoruz. Meclis tarihinde her zaman İzmir’i yerli ve mili unsurlar temsil eti. Biz siyasi parti temsilcisi olarak, bir genel merkez temsilcisi olarak hiçbir zaman rakibimizin aday listelerine karışmadık. Bu vatandaş ile parti arasında bir ilişki. Ancak benim 3,5 hafta içerisinde İzmir' temsil edecek biri olmam nedeniyle gördüğüm tabloda, İzmir’de CHP'nin 28'nci dönem listesine çok yoğun tepki ve direniş vardı. Bunun kaynağı da son 20 senedir CHP bu şehirde an geldi Atatürk üzerinden, an geldi ortak değerleri üzerinden bi aidiyet duygusu geliştirdi ve seçmen yoğun bir kredi tanıdı. Görülüyor hemşerilerimizin verdiği destek bunları siyasi şımarıklığa sürüklemiş. Atatürk'e diktatör diyen, Atatürkçülüğe ırkçılık diyen biri birinci sıradan aday gösterilmiş. Bunları görünce tepki gösterme ihtiyacı duydum. Toplumun değerlerini düşman edinmiş kişileri sıradanlaşmaya çalışmayın. Benim gördüğüm şu, İzmirli hemşehrilerimiz bunun farkında .Biz 14 Mayıs'ta kuruluşun ve kurtuluşun şehrinde bu tür terör yardakçılarına geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

İFTİRA ATIYORLAR
'İktidar kaybetse de bırakmaz' yönündeki iddialara yanıt veren İnan, "Son yerel seçimleri gördünüz nereleri terk etmedik? Büyükşehirlerde kaybettiğimiz yerleri büyük bir olgunlukla teslim ettik. 1950 yılından beri yaptığımız en güzel şey seçim. Katılım oranlarımız da çok yüksek. Kaybedeceklerini anlayanlar seçimi ve sandık sonuçlarına karşın nasıl şaibe yatarız , gölge düşürürüz diye iftira atıyorlar. Biz en iddia mağduriyetlerimiz de dahil son 40 yılda hiçbir zaman sandıktan ve milli demokrasiden vazgeçmemiş partiyiz" dedi.

TÜM ALANLARDA GERİ KALDIK
Yerel yönetimlere yönelik eleştirilerini dile getiren İnan, diğer şehirlerle kıyaslama yaparken, "Bu seçim herkes için sürpriz sonuçları doğuracak bir seçim.  İzmir'den rekor sayıda milletvekili uğurladığımız göreceksiniz. İzmir'den de Cumhurbaşkanlığı için inşallah destek alacağız. Ancak İzmir'de şehircilik çökme noktasına gelmiş durumda. Burada yaşarken insanın mukayese edebilme gücü değişebiliyor. Genel Başkanlık sürecinde birçok ili gezme sürecim oldu. Oralardaki hizmetleri görünce şehircilik anlamında, tüm alanlarda ne kadar geri kaldığımızın fakrında olduk. Biz 35 İzmir, 35 proje'yi yapmasaydık çoğu fonksiyon çökmüştü. İzmir’de takoz siyasetini benimsemiş bu belediyecilik anlayışına karşı muhalefet durumumuzu ortaya koyacağız"  diye konuştu.

KENDİME BORÇ BİLİYORUM
Yüksel Taşkın'ın 'sözlerimi çarpıtıyorlar' eleştirilerine yanıt veren İnan, "O isim CHP'nin başına HDP'yi amiral koltuğuna oturtan isimdir. Ben İzmirli hemşerilerime hakikati anlatıyorum. İzmirli hemşerilerimiz de zaten bunun farkında. Ben bunu hatırlamaya, geçmişimize, ecdadımıza, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir borç biliyorum" ifadelerini kullandı.

MİTİNG EN GÜZEL GÖSTERGE
2'nci bölge milletvekili adaylarının sahada çok görünmediği yönündeki soruya yanıt veren İnan, "Biz milletvekili adaylarımız olarak 2'nci Bölge'de 14'd e14'üde sahada partiyiz anlatmaya çok yoğun bi gayret gösteriyoruz. Onların adayları atak siyasetini ortaya koyamadıkları şehrimiz tanımadıkları için Tunç Bey bu açığı  kapatmaya çalışıyor. Bizim belediye başkanlarımız adayların gerisinde değil, belediye başkanları işini yapması lazım. Bugün İstanbul Belediye başkanının Van'da ne işi var diye sorarken kendi belediye başkanlarımız oradan oraya sürükleyecek tavır ortaya koyamayız. Onların yoğun destekleri var. Ben il teşkilatı, belediye başkanları, milletvekili adayları olarak güçlü bir kenetlenme yaptık, miting de bunun en güzel göstergesi" diye konuştu.

Millet İttifakı'nın HÜDAPAR'a yönelik gerçekleştirdiği 'Hizbullah' eleştirilerini yorumlayan İnan"Bugün HÜDAPAR'ın hiçbir terör örgütü ile bağı bulunmamkatıdır. Parti programlarında herkes istediğini özgürce söyleyebilir. Cumhur İrtifakı olarak teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0