Haydar Dümen hayatını kaybetti

Psikiyatrist Haydar Dümen, 92 yaşında hayatını kaybetti. Kovid nedeniyle yaşamını yitiren Dümen, toprağa verildi.

Haydar Dümen hayatını kaybetti

Cinsel konularda yaptığı açıklama ve tedavilerle, renkli kişiliğiyle toplumun yakından tanıdığı psikiyatrist Haydar Dümen, 92 yaşında kovid nedeniyle hayatını kaybetti.

BİRÇOK GAZETE VE TELEVİZYONDA ÇALIŞTI

Uşak'ın İkisaray köyünde doğan Haydar Dümen, Afyon Lisesi'nden 1948 yılında mezun oldu. Dümen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Şubat 1955 yılında mezun olmuş, 1958'de nöropsikiyatri uzmanı unvanı almıştı. 25 yıl kamuda çalıştıktan sonra emekli olan Dümen, birçok gazete ve televizyonda çalışmıştı.

MİZAH ANLAYIŞIYLA CEVAPLAR VERİRDİ

Dümen, Türkiye'nin Güzin Abla'dan sonra en tanınmış dert dinleyen gazete köşe yazarıdır. Özellikle cinsel yaşam konusundaki problemleri farklı bir mizah anlayışı ile kaleme alarak cevaplamasından dolayı geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.

SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTU

29 Mart 2010'da İstanbul Cihangir’deki bürosu Hüseyin Aslan adlı silahlı saldırgan tarafından basılmış; ancak Dümen, tutukluk yapan silah ve korumaların müdahalesi sayesinde kurtulmuştur. 2013 yılında Hüseyin Aslan, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl hapse mahkum edildi. Dümen, çok sayıda kitaba imza atmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0