HAYDAAA CHP BELEDİYELERİNDE (MENDERES) SULAR NE ZAMAN DURULACAK?

Yeni Menemen Faciaları mı geliyor?

HAYDAAA CHP BELEDİYELERİNDE (MENDERES) SULAR NE ZAMAN DURULACAK?

Yeni Menemen Faciaları mı geliyor?

Bu dönem seçilen belediye başkanlarından yaşanan sorun, İzmir’de hiçbir zaman yaşanmamıştı. Menemen, Torbalı, Menderes belediyelerinde yaşanan sıkıntıların ardından Gaziemir’de de bir patlama yaşanırsa, okuyucularımız şaşırmasın.

Peki Menderes’te neler oldu?

Başkan ve Ekibi Arasında Şaşırtan Kriz: Yardımcısı Başkan Kayalar’ı şikayet etti!

İzmir’in Menderes İlçesi’nde şaşkınlık veren bir olay yaşandı. 2019 yerel seçiminde başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Mustafa Kayalar ile yakın çalışma ekibi arasında kriz çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı Cumhurbaşkanlığı’na şikayet etti.

Konu Kaçak Yapılar “Hazineye Sahip Çıkacak Bir Başkan Yok”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) resmi yollardan dilekçe yazan Rüzgar’ın, ev adresinden TC kimlik numarasına kadar tüm iletişim bilgilerini de açık şekilde yazdığı biliniyor. Rüzgar, Başkan Kayalar’ı kaçak yapılara göz yummakla ve işlem yapmamakla suçladı. İlgili yere ait ada, parsel bilgilerine kadar her şeyin anlatıldığı resmi dilekçede; belediye başkanı Kayalar’ın çalışma ekibinde yer alan bir kişinin hazine arazisine kaçak yapı yaptığını anlatan Rüzgar, “Bu yapı gün geçtikçe büyümektedir. Ne kaçak yapı yapmaya çalışan bir belediye çalışanına engel olan bir belediye başkanı ne de hazineye sahip çıkması gereken bir idareci bulunmamaktadır. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Neden CİMER?

Kamu kurumlarına yapılan şikayet ve önerileri internet ortamında toplayan CİMER, en üst şikayet mekanizması olarak biliniyor. CİMER, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servis olarak biliniyor. Bu portalle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe hakkı kanunu kapsamındaki haklarını kullanabiliyor. Tüm kamu kurumlarının CİMER vasıtasıyla gelen şikayet ve önerileri dikkatle ve özenle takip etmesi gerekiyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0