Güzelbahçe Belediyesi konteyner kent kuruyor

Yaşanan deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya başlanırken Güzelbahçe Belediyesi ekiplerini deprem bölgesine göndererek bir konteyner kent kuracak.

Güzelbahçe Belediyesi konteyner kent kuruyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 10 il ve onlarca ilçede yıkıma ve can kayıplarına neden olan depremden İzmir ve Güzelbahçe’ye yerleşen depremzede ailelere Güzelbahçe Deprem Yardım Merkezi 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Güzelbahçeli vatandaşlardan gelen yardımlar devam ederken, diğer yandan Güzelbahçe Belediyesi deprem bölgesine 2 tır, 5 araç gönderdi. 2 konteyner, 1 kepçe, 20 personeli Malatya’da organizasyon merkezi oluşturacak. 


‘Deprem bölgesinde de halkımızın yanındayız’


Yaşanan yıkımın boyutlarının çok büyük olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Depremin üzerinden 1 hafta geçti. 10 şehrimizde de yıkım büyük bir boyutta. Türkiye, dünya, tüm insanlık deprem için seferber olmuş durumda. Bizlerde Güzelbahçe’den bu seferberliği başlattığımız günden itibaren halkımızdan büyük bir destek aldık ve almaya devam ediyoruz. Depremzede vatandaşlarımız İzmir’e, Güzelbahçe’ye gelmeye başladı. Bizlerde yardım toplama merkezimizi sosyal market haline getirdik. Depremzede vatandaşlarımız buradan istediklerini alabilirler. Merkezimiz 7/24  açık” diye knouştu.
Deprem bölgesine de yardımları götürdüklerini söyleyen Başkan İnce. “Bölgenin yaralarını sarmak için ekiplerimiz yola çıktı. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Çoğunluğu demircilerden oluşan ekiplerimizin içinde, su tesisatçısı, elektrikçi, operatör var. Ayrıca Başkan yardımcımız Mustafa Günay ve Meclis Üyemiz Aras Kaynarca ekiplerimizin başında bulunacak. Orda bir operasyon ve destek birimi oluşturulacak. Amacımız orada bir iletişim ve hizmet merkezi oluşturmak. Tüm ihtiyaçları karşılayabilmek ve her tür türlü hizmeti sağlayabilmek temel amacımız. Jenarötörler, su deposu, hizmet çadırları, wc. Bu ihtiyaçlar bir-iki gün içinde kurulup hizmet vermeye başlayacak. Bu süreç uzun sürecek. Görev değişimi gerekebildiği zamanlarda nöbetleşeceğiz. Şimdilik 2 adet konteyner gönderdik. Bunlar devam edecek ve konteyner kenti oluşturacağız Ayrıca demir ustalarımız o bölgede en zaruri ihtiyaç olan tuvalet sorununu prefabrik sistemiyle çözmeye çalışacak. Süreç uzun ve bizlerde bu süreçte elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Dayanaşarak bu enkazın altından millet olarak kalkacağız” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0