GRİP AŞISI OLAN ÇOCUKLARDA ŞİDDETLİ COVİD-19'A YAKALANMA İHTİMALİ DÜŞÜYOR

ABD’de yapılan bir araştırma, grip aşısı olan çocukların yeni tip corona virüs (Covid-19) semptomlarını geliştirme ve şiddetli hastalığa yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

GRİP AŞISI OLAN ÇOCUKLARDA ŞİDDETLİ COVİD-19'A YAKALANMA İHTİMALİ DÜŞÜYOR

ABD’de yapılan bir araştırma, grip aşısı olan çocukların yeni tip corona virüs (Covid-19) semptomlarını geliştirme ve şiddetli hastalığa yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, corona virüse karşı geliştirilen aşılar henüz çocuklara uygulamadığı için bulgularının çocuk oranına kontrol altına almada kritik olduğunu belirtti.

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, mevsimsel grip aşısı olan çocukların corona virüs semptomları gösterme ve ağır hastalığa yakalanma ihtimali daha düşük.

Missouri Üniversitesi Tıp Fakültesi  araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada, Covid-19 teşhisi konan 905 çocuk incelendi ve grip aşısı olanların semptomları yaşama ihtimalinin yüzde 29 oranında daha düşük olduğunu buldu.

İNAKTİVE EDİLMİŞ BİR VİRÜS, FARKLI VİRÜSLERİN NEDEN OLDUĞU HASTALIĞIN İLERLEMESİNİ ENGELLEYEBİLİR

Çalışmanın bulguları hakemli tıp dergisi Cureus'ta yayınlandı. Araştırmanın yazarı ve Missouri Üniversitesi profesörü Anjali Patwardhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir hatalığın önceki bir viral enfeksiyon tarafından engellenebileceği hali hazırda biliniyordu. Bu fenomen virüs müdahalesi olarak adlandırılır ve grip aşısında olduğu gibi, inaktive edilmiş bir virüs diğer enfeksiyonun yeteneğini engelleyebilir” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0