Gaziemir’de ‘tehdit’ iddiaları yargıya taşındı

Gaziemir Belediyesi 2022 yılı Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın ifadeleri sonrası CHP grubu harekete geçti. Belediye başkan yardımcıları ve belediye encümen üyelerini tehdit ettiği ileri sürülen Atmaca hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gaziemir’de ‘tehdit’ iddiaları yargıya taşındı

Gaziemir Belediyesi 2022 yılı Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ‘’ encümene yeni seçilen arkadaşlarımız attıkları imzaya dikkat etsinler dedik. Bakın tekrar söylüyorum, bunlar çok ciddi. Yarın, bugün böyle gelir geçer. Yarın karşınıza çıkar. On sene sonra çağırırlar, beş sene sonra çağırırlar. O yüzden encümendeki arkadaşların özellikle attıkları imzayı, müdürlüklerdeki arkadaşların özellikle yolladıkları yazılan çok ince eleyip sık dokumalarını tavsiye ediyorum. Ben kimseye şunu yap ya da bunu yap deme şeyinde değilim, iradesinde değilim. Ama tavsiye niteliğinde söylüyorum, yarın ciddi anlamda başınız ağrır’’ ifadelerini kullanmıştı.


Yargıya taşındı 

İzel Zenginobuz Derinsu, Necati Kırmaz, Nilgün Karadeniz, İbrahim Özkara, Lütfü Özcan, Nimet Şekercioğlu, Sercan Doğan ve Meral Yiğit, Atmaca’nın sözlerini yargıya taşıdı. Suç duyurusunda bulunan tarafların verdiği dilekçede şu ifadelere yer verildi:
“07.06.2022 günü söz konusu meclis toplantısına meclis üyeleri olarak katılmış bulunmaktayız. Şüpheli Uğur İnan Atmaca, yapmış olduğu konuşma ile meclis üyelerimizi ve bürokratlarımızı alenen tehdit etmiştir. Şüpheli ‘...encümene yeni seçilen arkadaşlarımız attıkları imzaya dikkat etsinler dedik. Bakın tekrar söylüyorum, bunlar çok ciddi. Yarın, bugün böyle gelir geçer. Yarın karşınıza çıkar. On sene sonra çağırırlar, beş sene sonra çağırırlar. O yüzden encümendeki arkadaşların özellikle attıkları imzayı, müdürlüklerdeki arkadaşların özellikle yolladıkları yazılan çok ince eleyip sık dokumalarını tavsiye ediyorum. Ben kimseye şunu yap ya da bunu yap deme şeyinde değilim, iradesinde değilim. Ama tavsiye niteliğinde söylüyorum, yarın ciddi anlamda başınız ağrır...’ ve ‘...Bununla ilgili soruşturma geçiriyorsunuz ve hala uslanmıyorsunuz...’ diyerek meclis üyelerini, encümen üyelerini ve belediye bürokrasisini açıkça tehdit etmiştir.
Şüpheli Uğur İnan Atmaca, 3 yıllık meclis üyeliği süresince belediyenin ve meclisin neredeyse tüm iş ve işlemlerini her türlü şikâyet merciine başvurmak suretiyle onlarca soruşturma açılmasına sebep olmuştur. Ayrıca şüpheli, şikâyet yolunu bizler üzerinde bir baskı aracı olarak kullanmaya çalışarak, denetlenmeyi ve soruşturmaları uslandırma yöntemi olarak gördüğünü, her türlü iş ve işlemi şikâyet ederek korku ve tedirginlik yaratarak meclis üyelerini ve bürokratları disipline etmeye çalıştığını açıkça ifade etmiştir. Ancak söz konusu şüpheli Uğur İnan Atmaca, iktidar partisi meclis üyesi olup bu pozisyondaki kişilerin kelime olarak tavsiye niteliğinde vermiş oldukları bu salıkların aba altından sopa göstererek bir tehdit olduğunu anlayacak zekâya hepimiz sahibiz! Bu cümleler açıkça tehdit içermektedir. İktidar gücünün, her şikâyet üzerine sürekli denetim yaptırarak yıldırma politikasına dönüştürülmesidir.
Gaziemir Belediyesi'nin meclis üyeleri ve bürokratları yasal olmayan veya usule aykırı hiçbir iş ve işleme bugüne kadar imza atmamıştır ve bundan sonra da atmayacaktır! 3 yıldır şikâyet üzerine başlatılan her türlü soruşturma ve denetimden dimdik çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Ancak söz konusu şüphelinin hizmet üretmek adına gece gündüz çalışan meclis üyelerimizin ve bürokratlarımızın her işlemini şikâyet ederek soruşturma başlatılmasına sebep olarak aslında bu şikâyetleri niçin yaptığını ‘hala uslanmıyorsunuz’ söylemiyle açıkça ortaya koymaktadır. Hukuka aykırı ve usulsüz bir iş ve işlemin şikâyet edilmesi haktır. Ancak şüphelinin her fırsatta tüm iş ve işlemleri şikâyet ederek belediye çalışmalarını sekteye uğratmaya çalışması açıkça hakkın kötüye kullanımıdır! Hakkın kötüye kullanıldığına ilişkin son 12 ayda gerçekleştirilen 13 ayrı denetim ve soruşturma listesini takdirlerinize sunuyoruz.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0