Gaziemir'in geri dönüşüm projeleri vitrine çıktı

Gaziemir Belediyesi, 2. Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’ndaki standında çevre ve geri dönüşüm projelerini tanıtıyor, Gaziemir’in Çernobil’i olarak bilinen nükleer atıklara dikkat çekiliyor.

Gaziemir'in geri dönüşüm projeleri vitrine çıktı

Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’nda yerini aldı. Belediyenin geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmaların anlatıldığı standa, İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen nükleer atık sorunu da ele alınıyor. Gaziemir Belediyesi’nin standında, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı koymak ve sürdürülebilir bir kent yaratmak için belediyenin yürüttüğü özel çalışmalar anlatılıyor.

İklim değişikliğiyle mücadelede daha güçlü adımlar atmak için 2022 yılında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuran belediye, sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için özel çalışmalar yürütüyor.

Geri dönüşüm bilincinin kazanılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması için eğitimler düzenleyen belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, 4 noktadaki Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ilçenin dört bir yanına koyduğu 400 atık kumbarasıyla da geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı topluyor.

Buralarda toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, pil gibi atıklar lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırılıyor.4 yılda 242 ton giysiyi ekonomiye kazandırarak 3 milyar 274 milyon litre suyu koruyan belediye, 120 ton bitkisel atık yağ toplayarak 120 milyar litre suyu kirlenmekten kurtardı. 4 yılda 5 bin 522 ton atık kâğıdı ekonomiye kazandıran belediye, 94 bin ağacı kesilmekten kurtardı. Belediye, 7 bin 686 öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verdi.

Stantta, Başkan Arda’nın Duran Adam eylemiyle ülke gündemine taşıdığı ve 500 bin tondan fazla olduğu tahmin edilen, normal değerin 7 bin 291 katı oranında radyasyon yayan atıklar hakkında da ziyaretçilerle detaylı bilgi paylaşılıyor.
 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0