Foça Bağımsız Film Günleri sona erdi

15 Eylül Perşembe günü Foça Beşkapılar Kalesi’nde başlayan ‘Beşkapılar' da 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri’nde 9 Film Yönetmeninin filmlerini seyreden Foçalılar her akşam yüksek katılımla 300 kişi kapasiteli Beşkapılar Kalesini doldurdu.

Foça Bağımsız Film Günleri sona erdi

Festivalin açılış filmi Ulusal ve Uluslararası bir çok ödüle sahip olan Ümit Ünal imzalı ‘Aşk Büyü vs.’ oldu. Filmin ardından yapılan söyleşiye, Film ile birlikte Altın Portakal en iyi kadın oyuncu ödülü alan oyuncu Ece Dizdar ve filmin yapımcısı Tayfur aydın katıldı.

Festivalin ikinci gecesinde gündelik hayatımızda ve aile ilişkilerimizde karşımıza çıkabilecek sıradan durumları ustalıkla seyirciye aktarmayı amaçlayan, İstanbul Festivali En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi ‘Çatlak’ filmi gösterimi gerçekleşti.

Ardından yapılan söyleşide filmin yönetmeni Fikret Reyhan ve baş rol oyuncusu Hakan Salınmış Foçalıların sorularını yanıtladı.

Beşkapılar'da 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri'nin üçüncü gecesi ‘Beni Sevenler Listesi' filminin gösterimi yapıldı. Filmin yönetmeni Emre Erdoğdu film sonrası keyifli bir sohbet için Foçalılarla buluştu. Film seyircinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Festivalin dördüncü gecesinde Altın Portakal’da Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Aslı Akdağ'ın “Bekleyiş” filmi gösterildi. Film sonrası filmin hem yönetmen hem oyuncusu olan Aslı Akdağ Foçalı sanatseverler ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

FESTİVALE ÖZEL LAHANA PERİSİ GECESİ

Beşkapılar'da 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri'nde bu yıldan itibaren ‘Lahana Perisi Gecesi' olarak adlandırılacak olan festivalin beşinci gecesinde dünya tarihinde ilk sinema filmini çeken ama tarih yazımında görmezden gelinen Alice Guy'ı onurlandırmak adına 5 kadın yönetmenin 5 kısa filmi gösterildi.

Filmlerin yönetmenleri Irmak Karasu, Demet Erden, Merve Bozcu, Yasemin Demirci ve Öykü Orhan gösterim sonrası keyifli bir sohbet için Foçalılarla buluştu.

AKŞAM FİLM, GÜNDÜZ ATÖLYE

Foça Belediyesi, Beşkapılar'da 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri kapsamında ücretsiz atölyeler gerçekleştirildi. Gece Film izleyen seyirciler gündüz de Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Uluslararası başarılara imza atmış ödüllü yönetmen Hüseyin Karabey’in yönetmenlik üzerine master class atölyesi ve başarılı oyuncu Gizem Erman Soysaldı’nın kamera önü oyunculuk atölyesinde eğitim fırsatı buldu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0