EVLENECEK ÇİFTLER DİKKAT! ARTIK ZORUNLU DEĞİL!

Evlenecek çiftler dikkat

EVLENECEK ÇİFTLER DİKKAT! ARTIK ZORUNLU DEĞİL!

Evlenecek çiftleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine evlenme başvurularına ilişkin yeni düzenlemeleri içeren “Evlendirme İşlemleri” konulu genelge gönderildi. Bu kapsamda, evlenecek çiftlerden birinin ikametinin bulunduğu il ve ilçedeki evlendirme memurluğuna müracaat etme zorunluluğunu kalktı. Yapılan değişiklikle çiftler bundan sonra yerleşim yeri ve adresi dışında da evlenme müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna yapabilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 81 İl Valiliğine “Evlendirme İşlemleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede evlenme işlemlerinin, çiftlerden birinin oturduğu yerdeki evlendirme memurluğu tarafından yürütüldüğü, bu durumun yerleşim yeri adresi farklı il veya ilçelerde bulunan vatandaşlar açısından zorluklar yaşanmasına ve gerçeğe aykırı adres beyanında bulunulmasına neden olduğu ifade edildi.

Genelgede kişilerin evlenmelerinde engel hallerinin bulunup bulunmadığı Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) ve Kimlik Paylaşımı Sistemi (KPS) üzerinden tespit edildikten sonra evlendirme memurlukları tarafından Evlenme Ehliyet Belgesi ve evlenmeye ilişkin diğer belgelerin düzenlediği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2020, 11:05

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0