Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü görevden alındı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, görevden alındı. Yerine Mustafa Kayhan getirildi. Uzun, et zamlarıyla ilgili “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” açıklamasını yapmıştı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü görevden alındı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun görevden alındı. Yerine Mustafa Kayhan getirildi. Uzun, bugün görevi yeni Genel Müdür Mustafa Kayhan’a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Kayhan, “Dünyada yaşanan sorunların ülkemiz tarımına ve hayvancılığına olan etkilerini gıda ve tarım ürünleri konusunda yaşanan küresel sorunları yakından takip ediyoruz. Kurumsal olarak alınması gereken önlemleri almaya ve hükümetimizin tarım ve gıda politikaları ile ilgili kararlarını en kısa ve en doğru şekilde uygulamaya gayret edeceğiz” dedi.

Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmış, sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya yükselmişti. Zam haberinin üstüne vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde kuyruklar oluşturmuştu.

Osman Uzun, et zamları ile ilgili olarak Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım’a, "Bizim fiyatlar çok düşüktü. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” açıklamasını yapmıştı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0