Erdoğan Soyer'i hedef aldı: Kendi ecdadına sövdürmeye çalışan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı açılış programı kapsamında Sancaktepe'de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde konuştu.

Erdoğan Soyer'i hedef aldı: Kendi ecdadına sövdürmeye çalışan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" sözlerini hedef alarak, "Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, size kendi ecdadına sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun. Zaferlerinizle, kültürünüzle, bizi biz yapan değerlerinizle her zaman iftihar edin" dedi.

 Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Sizlerin vasıtasıyla 81 ilimizde okulları ve öğretmenleriyle buluşmanın heyecanını yaşayan tüm öğrencilerimize selamlarımı gönderiyorum. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının açılış törenini Sancaktepe'de gerçekleştiriyoruz. Bayrak şairimizi, fikir ve aksiyon adamı Arif Nihat Asya'ya Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Vatansever bir öğretmen olan Arif Nihat Asya binlerce öğrenci yetiştirmiş onlara vatan ve bayrak sevgisi öğretmiştir.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları öğretmenlerimizin maharetli ellerinde bu sıralarda, bu sınıflarda yetişecektir. Karşımda duran evlatlarımızın her birinin şairimizin oylunu takip ederek ailelerine, ülkelerine, milletimize hayırlı evlatlar olmalarını bekliyorum.

Cumhurbaşkanı olarak, öğretmenlerimizle birlikte eğitim neferlerimizin tamamına hizmetleri, gayretleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Gencecik yaşta terör örgütleri tarafından bizden koparılan şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Anasınıflarını neşeyle doldurarak okulla ilk kez tanışan yavrularımızı tebrik ediyorum.

EĞİTİMDE YAPILAN YATIRIMLAR

Bundan 20 yıl önce göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz dört sütunun ilkini eğitim; diğerlerini de sağlık, emniyet ve adalet olarak belirlemiştik. Eğitim konusundaki önceliğimizden asla taviz vermedik. Derslik sayımızı 2'ye katlayarak kalabalık sınıf sorunun çözüme kavuşturduk. 750 bin öğretmen atamasıyla eğitim ordumuzu güçlendirdik. Okullarımızı en modern imkanlarla donattık. Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık. Şimdi yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak sunuyoruz.

Bugün öğrencilerimiz okullarına başladıklarında hem ders kitaplarını hem de yardımcı kitapları masalarında hazır buluyor. Seçmeli derslerde öğrencilerimize eğitim alma imkanı verdik. Kız çocuklarımızın okullaşmaları için özel gayret gösterdik. Yüzde 39 olan kız çocuklarımızın oranı bugün yüzde 90'lara ulaşmıştır. Köy yaşam merkezi projemizle eskinin kötü örneklerini hortlatmak yerine köy okullarını yeniden hayata kazandırıyoruz. Çok kısa sürede 1500'e çıkarmış olacağız.

TEKNOFEST KUŞAĞI

Tüm bu çabalarımızın gayesi ülkemizi kalkındıracak donanımlı, araştıran, katma değer üreten, başarılı, ahlaklı ve erdemli gençler yetiştirmektir. Zihni ve kalbi boş avare bir gençlik değil; ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Bunun adı Teknofest kuşağıdır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı bu kuşağın en donanımlı şekilde yetişmesini beka meselesi olarak görüyoruz.

Genç nüfusumuzun önünü tıkayan değil, geliştiren bir araç olarak gördüğümüz eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Teknofest kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Sahip olduğumuz medeniyet ve tarih mirası bize önümüzdeki büyük atılım için her türlü motivasyonu veriyoruz. Yeter ki hep birlikte buna inanalım, mücadele edelim.

"KÖKSÜZLERE KULAK ASMAYIN"

Sizler anne-babalarınızın olduğu kadar devletimizin ve milletimizin gözbebeğisiniz. Sizlere düşen önemli görevler de var. Her şeyden önce güçlü bir gelecek için geçmişinizi iyi öğrenmelisiniz. Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil. Bugün gençlerine değer veren bir cumhurbaşkanına, hükümete, devlete sahipsiniz. Biz tarihi son 1 asra hapsedilemeyecek kadar büyük bir milletiz. Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun, zaferlerinizle, kültürünüzle, değerlerinizle iftihar edin.

Anne-babanızın, aile büyüklerinizin, öğretmenleriniz tecrübelerine kulak verin. Dijital dünyanın imkanlarından faydalanırken sizi sahte bir evrene hapsetmesine izin vermeyin. Vakit en kıymetli sermayenizdir. Öğrenmenin, sabır gerektirdiğini gözden uzak tutmayın.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0