Erdoğan: Ev sahipleri kiracılara zulmetti

İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamındaki ilk temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı, kira fiyatlarında fırsatçıların olduğunu belirterek ''Ev sahipleri zulmettiler kiracılara. Bu yüzden kira artış sınırı getirdik'' diye konuştu.

Erdoğan: Ev sahipleri kiracılara zulmetti

'İlk Evim, İlk İşyerim' projesi kapsamında 17 ildeki 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da düzenlenen törende konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları:

-Göreve geldiğimizde TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısı 43 bindi. Bugün 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık.

-Halihazırda kentsel dönüşümle üretilen konut sayısı 3 milyonu buldu.

-Ülkemizde 28.5 milyon konutun 13.5 milyonunun son 20 yılda inşa edildiğini görüyoruz.

'EV SAHİPLERİ KİRACILARA ZULMETTİ'

-Önce Kovid-19 salgını ile sarsılan sonra Rusya-Ukrayna Savaşı ülkemizi de etkiledi. Kira fiyatlarında ev sahipleri, kiracılara zulmetti. 2019'da 50 bin bir sonraki yılda 100 bin haneyi kapsayan iki ayrı sosyal konut projesine milletimizin gösterdiği ilgiye de bakarak cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini planladık

-Bugün yeni kampanyamızın temellerini atarken vatandaşımızın dualarına talibiz. Kampanyaya başvurunun 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı.

- Projemizi açıkladığımız tarihten sadece 40 gün sonra yaptığımız bu temel atma töreni iş yapma kapasitemizin büyüklüğünü göstermektedir.

-Konut ve arsalarımızın tamamı hizmete girdiğinde yaklaşık 6 milyon vatandaşımız daha huzurlu, güvenli konutlara erişmiş olacak.

-İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.

'DEPREM GERÇEĞİNİ ASLA UNUTMUYORUZ'

-Çok hareketli ve çok bereketli bir konut atılımının bizi beklediğinin farkındayız. Yıllarca bir yuva sahibi olmak için birikim yapan vatandaşları yuvalarına kavuşturmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarda deprem gerçeğini asla unutmuyoruz. Parkıyla, camisiyle, ulaşımıyla, okuluyla, sağlık merkeziyle adeta kendi kendine yeterli küçük şehirler kuruyoruz. Şehircilik alanında eserlerimizle ve hizmetlerimizle konuşmayı tercih ediyoruz.

-45 ilimizde 80 tarihi meydanımızı yeniden canlandırıyoruz.

-İnsanlarımızın sorunlarını çözüm olan projeleri geliştiren tek siyasi parti biziz. Türkiye büyüyerek güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. 2023'te milletimizin desteğini alarak Türkiye'nin Yüzyılı'nı sürdüreceğiz.

-Türkiye’yi, ekonomik bakımdan geliştirecek programın hazırlığı, kararlılığı olan tek siyasi kadro biziz. İnşallah 28’inde Türkiye Yüzyılını Ankara Kapalı Spor Salonu’nda açıklıyorum.

Bugün Ankara'da 2 bin 171, Kırşehir'de 458, Yozgat'ta 141, Konya'da 206, Kahramanmaraş'ta 210, Diyarbakır'da 158, Elazığ'da 88, Tunceli'de 118, Erzurum'da 158, Amasya'da 87, Bolu'da 206, Zonguldak'ta 595, Afyonkarahisar'da 364, Uşak'ta 158, Manisa'da 78, Aydın'da 265 ve Muğla'da 154 konut olmak üzere 5 bin 615 konutun temeli atılıyor.

13 EYLÜL'DE AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Eylül’de kamuoyuyla paylaştığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi 81 ilde toplam 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri olarak vatandaşlara sunulacak.

7.5 MİLYON BAŞVURU

"İlk Evim İlk İş Yerim" projesine 7.5 milyonu aşkın kişi başvurdu, resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı ise 4 milyon 900 bine ulaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "13 Eylül'de müjdemizi verdik. Sadece 40 gün sonra ilk temelleri atıyoruz. 'İlk Evim İlk İş Yerim' projemizde büyük gün." mesajını paylaştı.

BAKAN KURUM: PROJEYE 8 MİLYONA YAKIN BAŞVURU YAPILDI

Törende konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise özetle şunları söyledi:

''Cumhuriyet tarihimizin en büyük Sosyal Konut Projesi'nden buradan temellerini atacağımız 17 ilimize 85 milyon aziz milletimize selamlarımızı, hürmetlerimizi gönderiyoruz. Bundan tam 40 gün önce Cumhurbaşkanımız milletimize yüz binlerce yeni yuva ve iş yerinin yapılacağının müjdesini verdiler. Bugün de ilk evim ilk iş yerim kapsamında 17 ilimizde aynı anda tam 5 bin 615 yeni yuvamızın temellerini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün sizler tüm dünyaya devletimizle milletimizin birlikte nasıl bir istikbale yürüdüğünü görüyorsunuz. Türkiye Yüzyılı'nın hangi müjdelere sahne olacağını gösteriyorsunuz. 8 milyona yakın başvuruyla devletine güvenen ve bu kutlu yolda bizi her daim destekleyen 85 milyon kardeşimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.''

PROJENİN AYRINTILARI

Konutlar, yatay mimari esas alınarak inşa edilecek. Binalar, en fazla 4 veya 5 katlı olabilecek.

2+1 konutlar 608 bin TL, 3+1 konutlar ise 850 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

Proje kapsamında hak sahipleri bu miktarı 240 ay vadede ödeyebilecek.

31 Ekim tarihine kadar Sosyal Konut Projesi için başvuru yapılabilecek. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0