ENİS BERBEROĞLU YENİDEN MİLLETVEKİLİ OLDU

Berberoğlu yeniden milletvekili

ENİS BERBEROĞLU YENİDEN MİLLETVEKİLİ OLDU

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama kararı verip dokunulmazlığının kaldırılması için hazırladığı fezleke TBMM Genel Kurulu’nda Başkanlık Tezkeresi olarak okundu. Böylece Berberoğlu milletvekili sıfatını yeniden kazandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun yeniden milletvekili olmasına ilişkin, “Enis Bey geldi, mutluyum, sevinçliyim ama Türkiye adına da üzülüyorum. Böyle bir tablo keşke hiç yaşanmasaydı” dedi.

Enis Berberoğlu için hazırlanan fezleke TBMM’ye geldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop bugün grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantı sonrası konunun Genel Kurul bilgisine sunulmasına karar verildi. Buna göre başkanlık tezkeresi Genel Kurul’da okundu. Yemin etmesi gerekmeyen Berberoğlu, böylece yeniden CHP İstanbul milletvekili oldu.

Karar okunduktan sonra CHP milletvekilleri tarafından alkışlandı. Enis Berberoğlu salı günü CHP grup toplantısına katıldıktan sonra Meclis Genel Kurulu’nda yasama çalışmalarına katılabilecek.

OKUNDU VE ALKIŞ YÜKSELDİ

Okunan Başkanlık Tezkeresi şöyle: “Sanık hakkında yeniden yargılama kararı verildiğinden kesinleşmiş hükümün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılması yazısı başkanlığımıza bildirilmiştir. Bu çerçevede söz konusu yazı ile ekindeki mahkeme kararı örneğinden İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen ve 4.6.2020 tarihli 95. Birleşimde TBMM Genel Kurulu’na sunulan kesin hükümün ortadan kalktığı anlaşılmakta olup, keyfiyet genel kurulun bilgisine sunulur.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0