Emekliye aylık ve ikramiye müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin temmuz ayı emekli aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Aylıklarında yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz” dedi.

Emekliye aylık ve ikramiye müjdesi

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şunları söyledi:

AŞIYI ÜCRETSİZ YAPIYORUZ: (Salgın) Dünyanın pek çok yerinde testler ücrete tabiyken biz salgının başından beri vatandaşlarımıza ücretsiz test hizmeti sunduk. Aynı şekilde aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz. 18 yaşın üzerindeki herkese, açılmış olan aşı randevularını
bir an önce alarak, kendilerini ve sevdiklerini bu musibetten korumaları çağrısında bulunuyorum.

DESTEK 150 MİLYAR LİRAYI AŞTI: Salgında sunduğumuz doğrudan desteklerin tutarı 150 milyar lirayı aştı. Yıl sonuna kadar bu tutarın 196 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz.

200 MİLYAR DOLAR İHRACAT: Bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin öncü göstergeler, baz etkisinin de devreye girmesiyle yıllık yüzde 20 civarında bir büyümeye işaret ediyor. Yılın tamamını yüzde 5,8’in üzerinde bir büyümeyle kapatacağımız anlaşılıyor. Yıl sonunda tarihimizde ilk defa 200 milyar doların üzerinde bir ihracata imza atacağız.

BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK: Emeklilerimizin temmuz ayı emekli aylıkları ile bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Yine emeklilerimizin aylıklarında ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz. Böylece 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.

KURUMLAR VERGİSİ İNECEK: Kurumlar vergisini bu yıl yüzde 25; gelecek yıl yüzde 23 olarak uygulayacağız; 2023’ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz. Tüm işlemlerde KDV oranının yüzde 18 olduğunu varsaydığımızda, OECD ülkeleri arasında KDV oranı en düşük 2. ülkeyiz. Sosyal amaçlarla yüzde 8 ve yüzde 1 şeklinde iki indirimli oran daha uyguladığımızı dikkate alırsak ortalama KDV oranımız yüzde 14’e geliyor. Bu durumda OECD ülkeleri arasında en düşük orana sahip ülkeyiz.

GENÇLİK KAMPLARI 12 AYA YAYILIYOR: Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kamplarına başvuru yaşını 22’den 25’e yükseltiyoruz. Bu kamplarımızı yılın 12 ayına yayıyoruz.       

FETÖ’cü Orhan İnandı adalete teslim edildi

MİT GETİRDİ: MİT son olarak FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı’yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir. Bu kişi, Türkiye’de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapılanması içerisinde yer almıştı. Daha sonra örgütün en üst yöneticileri arasına katılan bu şahıs, yürüttüğü faaliyetlerle FETÖ’nün kirli parasını Orta Asya’da işletmiş, zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiştir.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2021, 08:20

Emre

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0