Elbistan'da halk ekmek 1 liradan satılacak

Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde ramazanda da halk ekmek fabrikasında üretilen ekmek ve ramazan pidesi 1 liradan satılacak, dar gelirli ailelere ise ücretsiz dağıtım yapılacak.

Elbistan'da halk ekmek 1 liradan satılacak

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Halk Ekmek Fabrikası’nda ekmeğin ve pidenin Ramazan ayı boyunca 1 liradan satılmaya devam edileceğini söyledi.

Başkan Gürbüz, Ramazan ayı boyunca her gün geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere de üretimin yarısının ücretsiz ekmek dağıtılacağını vurguladı.

Elbistan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 11 ayın sultanı Ramazan öncesinde, başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere vatandaşları ucuz ekmekle buluşturmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Fabrikanın kapasitesi, Ramazan ayı göz önünde bulundurularak yükseltildi.
Fabrikadaki çalışmaları yerinde inceleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, uzun süredir 1 liradan satılan halk ekmeğin fiyatında artışa gidilmeyeceğinin altını çizdi.
Artan maliyetlere rağmen, vatandaşı desteklemek ve bütçesine katkı sunmak adına böyle bir karar aldıklarının altını çizen Başkan Gürbüz, “Hijyenik ortamda üreteceğimiz Ramazan pidesini 1 liraya vatandaşlarımızın sofrasına taşırken Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamaya imza atıyoruz” dedi.



Türkiye’nin en ucuz ekmeğinin Elbistan’da olduğuna değinen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, şöyle devam etti:
““Elbistan Belediyesi olarak Ramazan hazırlıklarımızı tamamladık. İlçede tüketilen ekmeğin yüzde 10’unu karşılama kapasitesine sahibiz. Halk Ekmek Fabrikamızda Ramazan ayı boyunca pidenin fiyatı 1 lira olacak. Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Uzun zamandır ekmeğin fiyatında değişikliğe gitmeyerek sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getiriyoruz. Bu Ramazan ayında farklı bir uygulamaya daha gidiyoruz. Hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza günlük üretimin yarısını ücretsiz ekmek dağıtacağız. Bütçemizin büyük bir kısmını, vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek ve onlarla paylaşma anlamında çeşitli projelerde kullanacağız.”



Elbistan Belediyesi’nin, her anlamda halkıyla omuz omuza olduğunu dile getiren Başkan Gürbüz, “Ücretsiz ekmek alacak vatandaşların belirlenmesinde gelirinin olmaması kriter olacak. Zaten biz sosyal belediyecilik anlamında 3 yıldır Can Kulağı adı altında çalışmalar sürdürüyoruz. 2019 yılı itibariyle başladığımız bu çalışmalar çerçevesinde ciddi bir envanter edindik. Vatandaşlarımızın gelir düzeyini ilçe kaymakamlığımızla birlikte çalışıyoruz. Covid döneminde de bu çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmişti. Bu Ramazan ayında da aynı şekilde halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayının şimdiden tüm toplumumuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gürbüz, belediye olarak her anlamda halkıyla omuz omuza olduklarını hatırlatarak, ücretsiz ekmek alacak kişilerin geliri olmayan vatandaşlardan seçildiğini sözlerine ekledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0