Ekşi Sözlük’e erişim engeli

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 21 Şubat 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi. Ekşi Sözlük'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, siteye erişim engeli konusunda bir karar olduğunun görüldüğü, yetkililerden bilgi alınmaya çalışıldığı belirtildi. Engelleme kararına siyasetçilerden tepki geldi.

Ekşi Sözlük’e erişim engeli

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 21 Şubat 2023 tarih ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı kararıyla erişime engellendi. Ekşi Sözlük’ün Twitter hesabından yapılan açıklamada “Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız” denildi.

ÖZDAĞ: İKTİDARIN ÖZGÜRLÜK KARŞITLIĞININ GÖSTERGESİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Ekşi Sözlük bir sosyal platformdur. Yazarları bağımsızdır ve halkımızdan oluşur. Haliyle doğru ya da yanlış birçok fikri barındırabilir. Bu karar aynı Twitter için olduğu gibi ifade özgürlüğünü engellemektir, iktidarın özgürlük karşıtlığının göstergesidir” dedi.

İNCE: BU KADAR KORKAK OLMAYIN

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de karara tepki gösterdi. İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirildiğini gördüm. Yahu bırakın çocuklar öfkelerini de, sevinçlerini de, umutlarını da, eleştirilerini de özgürce yazsınlar. Ne istiyorsunuz bu gençlerden. Benimle ilgili de eleştiriler yazıyorlar, okuyorum, yararlanıyorum. Bu kadar korkak olmayın” dedi.

CHP’Lİ KAYA: İKTİDAR İNSANLIK SUÇU İŞLEDİ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise karara tepkisini “Ekşi Sözlük de engellendi! Depremde insanlar enkaz altındayken, Twitter’a bant daraltması getirilmişti. Telefonlar çekmemiş, internet yavaşlatılmıştı. Hala da keyfi kısıtlamalar devam ediyor… İmdat çığlıkları duyulmadı, insanlar ölüme terk edildi. İktidar insanlık suçu işledi” sözleriyle dile getirdi.

İMAMOĞLU: GÜN GELECEK, DEVRAN DÖNECEK, BU YASAKLAR BİTECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, engelleme kararına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Mesajında iktidara tepki gösteren İmamoğlu, “Yola ‘3Y ile Mücadele’ diyerek çıktılar. Y'lerden biri Yasaklardı. Uzun bir yasaklar listesi olan bir ülke haline döndük. Ne yazık ki; bu akşam da yasaklılar listesine Ekşi Sözlük eklendi. Gün gelecek, devran dönecek, bu yasaklar bitecek!” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0