DÜNYADA BİR İLK OLACK OLAN “BGU FEST INTERNATIONAL DANCE AND MUSİC FESTİVALİ’NDE” YER ALMAK İSTER MİSİNİZ?

BGU FEST kültürleri birleştiriyor!

BGU FEST, BGU Turizm firması tarafından düzenlenmekte ve Türkiye’yi turistik açından kalkındırmayı hedeflemektedir. Bir diğer amaç ise; Festival sayesinde, birbirleriyle bir arada bulma imkanı bulan farklı kültürden kişiler, ülkelerine Türkiye hakkında olumlu düşüncelerle dönmelerini sağlamaktır.

Festivalin sorumlusu R. Şenol Güneş, festival hakkında bilgileri şu sözlerle aktardı;

“BGU FEST’in ana hedefi, “Dans ve Müzik, insanlığın uluslararası dilidir” ilkesinden yola çıkarak, ülkemizin, bölgemizin ve tüm insanlığın, evrensel dans ve müzikle buluşmasını sağlamaktır. Bu ana ilkenin gereğini yaparken başka amaçlarımıza da ulaşmayı öngörmekteyiz.

Ülkemizin sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası öne çıkarmak, ülkemizin ulusal ve uluslararası tanıtımını desteklemenin yanı sıra; festival ile kentlerimizin sosyal yaşamını zenginleştirmek, yurttaşlarımıza eğitici ve yaratıcı deneyimler kazandırmak, diğer amaçlarımız arasındadır.

İnanıyoruz ki, festivalimize katılan her sanatçı ve topluluk, festival kentimizin ve ülkemizin birer iyi niyet elçisi olarak ülkemizden ayrılmaktadır. Bu gerçekliğin ülkemize bir verim olarak dönmesi; ayrıca kültürlerarası diyalogun geliştirilmesiyle, dünya barışının güçlendirilmesi, böylece kültüre, sanata ve sanatçıya saygı duyan, dinleyen, paylaşan bir sevgi ve saygı toplumunun oluşmasına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Bu amaçla; bir festivalde MSC CRUISE’ un çözüm ortaklığı ve MSC POESİA CRUİSE gemisiyle dünyanın renklerini iki kıta (Asya-Avrupa), iki boğaz (İstanbul-Çanakkale), üç deniz (Marmara-Ege-Akdeniz) ve üç ülkeyi (Türkiye-Yunanistan-İtalya) aynı anda buluşturan dünyada bir ilk olacağını düşündüğümüz festivalimizde sizlerle bir araya gelmeyi arzuluyoruz.”.

Festivalin  önümüzdeki yıl : 14-26 kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2020, 14:05

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0