DSP, Cumhur İttifakı’na katıldı

Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslimi arifesinde DSP, Cumhur İttifakı’na katıldı.

DSP, Cumhur İttifakı’na katıldı

Edinilen bilgiye göre AK Parti’den önceki gün gece yarısı DSP’ye randevu için telefon gitti. Talebin kabul edilmesi üzerine de AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile birlikte DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı ziyaret etti. 30 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Yıldırım, “Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP’ye ilettik” dedi.  

Aksakal ise, “DSP’nin 38 yıllık siyasi geçmişi ve üç defa devlet yönetimindeki birikimlerinin yeni dönemde TBMM’ye taşınması yönündeki görüşlerini bizlerle paylaştılar. DSP seçimin ilk turda sonuçlanması ve devlet düzeninin bozulmaması için elinden geleni yapacaktır” dedi. Aksakal ardından Başkanlık Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Kulislere AK Parti’nin kendi listesinden DSP’ye bir ya da iki milletvekilliği kontenjanı önerdiği iddiası yansırken, teklife ilişkin nihai karar saat 16.00’da iade-i ziyarette bulunularak AK Parti’ye iletildi.  

Aksakal, AK Parti Genel Merkezi’nden ayrılırken partisinin AK Parti listelerinden seçime gireceğini ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini söyledi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0