Dönüşüm planlarına Bayraklı’dan veto!

Bayraklı’da 600 hektarlık alanı kapsayan 6 mahalle için hazırlatılan /1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi planın uygulanabilirliği açısından eksiklikler tespit edildiğinden komisyonlardan geri çevrildi.

Dönüşüm planlarına Bayraklı’dan veto!

1980’li yıllarda yapılaşmaya açılan İzmir’in Bayraklı ilçesi sınırlarındaki Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez mahalleleri ile ilgili kentsel dönüşüm planları ile yeni bir gelişme yaşandı. 

2018 yılında hazırlanan imar planlarının açılan davalar sonucunda iptal edilmesinin ardından Bayraklı Belediyesi hizmet alımı yoluyla ilgili söz konusu 6 mahalle için yeni imar planları hazırlatmıştı. 

Hazırlanan imar planları geçtiğimiz aylarda Bayraklı Meclisi’ne gönderilmiş ve komisyonlara havale edilmişti.  Ancak revizyon önerisi komisyonlardan geçemedi. Komisyonlar ortak raporuna göre planın uygulanabilirliği açısından eksiklikler tespit edildi. Planın reddi önerisinin 1 Haziran günü toplanacak Bayraklı Belediyesi Meclisi’nden de geçmesi bekleniyor. 

Gündem maddesi şu şekilde: 

Bayraklı ilçesi, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri içerisinde yaklaşık 600 hektarlık alanda hizmet alımı yoluyla hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi planın uygulanabilirliği açısından eksiklikler tespit edildiğinden bu aşamada reddine ilişkin "Plan ve Bütçe", "İmar", "Hukuk", "Çevre, Sağlık, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık", "Eğitim", "Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryerleri", "Sosyal İşler", "Mahalle Sınırları Tespit", "Çocuk Hakları, "Gençlik ve Spor", "Kültür", "Sosyal Konutlar", "Kent Konseyi", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Madde Bağımlılığı ile Mücadele", "Araştırma ve Geliştirme (AR-GE)", "Kentsel Dönüşüm", "Engelsiz Yaşam", "Deprem ve Afetler", "Hayvan Hakları", "Kadın, Aile ve Çocuk" Komisyonları (oy birliği) ortak raporu

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2023, 09:11

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0