Direksiyon sınavında skandal olay

İddiaya göre Torbalı’da direksiyon sınavına giren kardeşi Eylül Aksoy’u sınavdan almak için alana giden Yeşim Aksoy, kötü ifadelere maruz kaldı.

Direksiyon sınavında skandal olay

Torbalı’daki bir sürücü kursunda görev yapan direksiyon öğretmeni M.Ö, iddiaya göre Yeşim Aksoy’a göğüslerini parmağıyla işaret ederek “Önünü kapat, görünüyor” ifadelerini kullandı. Yine iddiaya göre ehliyet kursunun kadın yöneticisi de Yeşim Aksoy’u uzaklaştırmaya çalıştı.

Yeşim Aksoy olayla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Sınavın ardından son bir fotoğraf çekimi için bekliyorduk. Fotoğraf çekiminin ardından kız kardeşim bir soru sormasına rağmen ona cevap verilmedi. Soruya cevap verilmeden M.Ö. bana dönüp göğüslerimi işaret ederek “Önünü kapat görünüyor” dedi. Bende çok sinirlendim. Sonra kursun müdürü kadına olayı anlattım. Benim gitmemi söyledi. Çözüm odaklı olmak yerine beni uzaklaştırmaya çalıştı. Benden özür dilemedi. Orada bir sürü insan vardı çeşitli kurumlardan herkes her şeyi gördü. Gerçekten bu ülkede her şey çığırından çıktı. Herkes kadınlar hakkında istediği gibi konuşabileceğini, ağzına geleni söyleyebileceğini zannediyor. Bu kadar seslendirmemin nedeni yeter artık demek. Kimsenin bir insan, bir çocuk ya da bir kadın hakkında böyle cesaret ettiği gibi konuşmaya hakkı yok. Kadınlara saygı duymayı ve alelade konuşup davranamayacağınız bireyler olduğunu kabul edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Yeşim Aksoy’un yaşananları sosyal medyada paylaşmasının ardından sürücü kursu da bir açıklama yaptı. Sürücü kursu yetkileri, “Torbalı direksiyon sınav alanında bugün gerçekleştirilen direksiyon sınavında yaşandığı belirtilen kurumumuzun adının verildiği olayla ilgili Sürücü Kursu tarafından sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmıştır” ifadelerini sosyal medyada paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2021, 09:16

İbrahim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0