DEVRİMCİ MAHİR ÇAYAN’IN DOĞUM GÜNÜ

Bugün devrimci Mahir Çayan'ın doğum günü

DEVRİMCİ MAHİR ÇAYAN’IN DOĞUM GÜNÜ

Mahir Çayan 68 kuşağının en önemli liderlerinden birisidir. THKP-C lideri Mahir Çayan kimdir? Mahir Çayan hayatı ve biyografisi! Mahir Çayan kaç yaşında, nereli?

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin lideri olan Türk Marksist-Leninist devrimci Mahir Çayan sık sık gündeme çeşitli nedenlerle gelmektedir. 30 Mart 1972 tarihinde, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere köyünde dokuz arkadaşıyla birlikte öldürülen Mahir Çayan kimdir?

MAHİR ÇAYAN KİMDİR?

Mahir Çayan, 15 Mart 1946 yılında Samsun'da dünyaya gelmiştir.

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) lideri olan Çayan 30 Mart 1972 tarihinde, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere Köyü'nde askerle girdiği çatışmada dokuz arkadaşıyla birlikte öldürüldü.

Kızıldere Olayı’nda yaşamını kaybeden Çayan, yaşasaydı bugün 76 yaşına girecekti.

Kızıldere Olayı’nda; Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ertan Saruhan, Sabahattin Kurt ve Nihat Yılmaz öldürülmüştür. Evde bulunan Ertuğrul Kürkçü samanlıkta yaralı ele geçirilmiş, rehineler ise çatışma sırasında hayatlarını kaybetmiştir. Cenazeler savcının nezaretinde Niksar'a götürülmüştür. Olaydan sonra Mahir Çayan'ın cenaze aracı askerler tarafından durdurulur ve cenazesi kimsesizler mezarlığına gömülür. Ancak 1974'te Çayan'ın arkadaşları cenazeyi almış ve Ankara Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilmiştir.

MAHİR ÇAYAN'IN YAZILARI

Aren Oportünizminin Niteliği .

Revizyonizmin Keskin Kokusu I

Revizyonizmin Keskin Kokusu II

Sağ Sapma, Devrimci Pratik ve Teori

Yeni Oportünizmin Niteliği Üzerine

ASD'ye Açık Mektup

Yayın Politikamız

Devrimde Sınıfların Mevzilenmesi .

Kesintisiz Devrim I

Kesintisiz Devrim II-III

Toplumsal Yazıları

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0