Devasa çöplere, AK Parti Bornova’dan tepki

İzmir'in Bornova ilçesinde, Işıkkent ve Egemenlik Mahallelerinde kaldırılmayan çöpler hem insan sağlığını tehlike altına sokarken hem de küçük bir kıvılcımdan alevlenip ev ve işyerlerini tehdit eden yangınlara sebebiyet veriyor.

Devasa çöplere, AK Parti Bornova’dan tepki

İzmir'in Bornova ilçesinde, Işıkkent ve Egemenlik Mahallelerinde kaldırılmayan çöpler hem insan sağlığını tehlike altına sokarken hem de küçük bir kıvılcımdan alevlenip ev ve işyerlerini tehdit eden yangınlara sebebiyet veriyor. Çöp sorununu yerinde inceleyen AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, ‘’Işıkkent adeta çöplükkent olmuş vaziyette. Belediye, en temel görevi olan çöpleri bile toplamıyor. Bornova Belediyesi’ni görevini yapmaya davet ediyoruz.’’ dedi.



Bornova ilçesinde, yaklaşık 2 bin işyerinin bulunduğu, Türkiye'nin dört bir yanı, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ayakkabı ihraç edilen Ayakkabıcılar sitesi, çöp sorunu ile boğuşmaya devam ediyor.  Hem Ayakkabıcılar Sitesi bölgesindeki hem de Egemenlik Mahallesi’ndeki çöp sorununu yerinde inceleyen AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, ‘’Mahallelerimizde gördüğümüz manzara ne yazık ki içler acısı durum. Maalesef burada çöp yığınları mevcut. Bu çöp yığınları kimi zaman yanıyor ve çevredekilere büyük korku yaşatıyor. Bornova Belediyesi ne çöpleri topluyor ne de bu çöp yığınlarıyla alakalı bir önlem alıyor. Üstelik bu yığınlar tek bir noktada değil, birçok farklı noktada mevcut. Belli ki Bornova Belediyesi burayı unutmuş, bu bölgelerde, en temel ve en basit vazifesi olan çöp toplama işini dahi yapmıyor. Çöp yığınları günlerce burada kalıyor. Buradaki esnaf ve vatandaş çöplerle baş başa bırakılıyor. Rüzgarın da etkisiyle çöpler etrafa saçılıyor, halk sağlığını tehdit ediyor.’’ dedi.



Bornova Belediyesi’ni görevlerini yapmaya davet ediyoruz
Bornova’da, sadece bu bölgelerde çöp sorunu olmadığını, birçok mahallede Bornovalı vatandaşların çöp probleminde muzdarip olduğunu belirten Başkan Güldoğan, ‘’Hemşehrilerimiz, çöplerin düzenli alınmayışından, sokakların ve yeşil alanların düzenli temizlenmeyişinden şikayetçi.  Sadece çöp sorunu değil, mahallelerimizdeki yolların bozukluğu, altyapının yetersizliği gibi sorunlar sürekli gündeme gelen ve çözülemeyen sorunlar. Bizler bunları dile getiriyoruz. Ama bugün burada gördüğümüz manzara gerçekten sözün bittiği yer. Çöpler her yerde, çöp yığınları sokak aralarında ve arsalarda devasa boyutlarda. Çöp konteynerleri yetersiz, mevcut konteynerler de son derece eski ve civarları da adeta bir çöplüğü andırıyor. Maalesef durum pek iç açıcı değil. Bornova Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı’nı buralara gelip hali görmeye ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz.” dedi.



Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0