'Derya Büyükuncu'nun milliliği bitecek'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun, medya kuruluşlarının Ankara Temsilcileriyle bir araya gelerek bakanlığının geçen yılki çalışmalarını ve 2022 yılı hedeflerini anlattığı toplantıdaki gündem maddelerinden biri de eski milli yüzücü Derya Büyükuncu oldu.

'Derya Büyükuncu'nun milliliği bitecek'

"Sporcu olmak öncelikle insan olmayı gerektirir" diyen Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı hakkında yaptığı paylaşım nedeniyle Türkiye Yüzme Federasyonu'nca 'daimi hak mahrumiyeti' cezası verilen Büyükuncu’nun 'millilik lisansı'nın da iptal edilmesi için sürecin başladığını açıkladı. Kasapoğlu, "İnsanlığın bir takım asgari vasıfları vardır. Bu vasıfları taşımak her insan için gereklidir. Açıkçası ben gelinen nokta itibarıyla gerekenin yapıldığını ve bu anlamdaki çalışmaların da hızlı bir şekilde neticelendirileceğini ifade etmek istiyorum. Kimsenin bu anlamda hiçbir şekilde insani vasıftan yoksun olarak bir açıklama yapma hakkı yoktur. Dolayısıyla hem federasyon hem bakanlık süreci en güçlü şekilde yönetecektir" ifadesini kullandı.

Bakan Kasapoğlu'nun toplantıda öne çıkan diğer mesajları ise özetle şunlar oldu:

İNTERNET KOTASI 32 GB OLUYOR: Bu yıl 2 yıllık birikimden dolayı bir yoğunluk yaşandı. Şu an yurtlara yerleştirme oranımız yüzde 90. 81 il ve 249 ilçede toplam 779 öğrenci yurdumuz var. Yurtlarımızın 5 tanesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hizmet veriyor. Yurtlarda memnuniyet oranımız yüzde 95’lerde. Aileler de öğrenci yurtlarımıza güveniyor, gözleri arkada kalmıyor. Tüm ihtiyaçlara tek başına cevap veren öğrenci yurtlarımız Türkiye’nin gurur tablosudur. Bunu kimsenin yıpratmasına izin veremeyiz. İnternet kotasını artıyoruz. İkinci dönem itibari ile 16 GB’dan, 32’GB çıkartıyoruz. İki misli, 32 GB ücretsiz internet.

YURTLARDAN EKMEK YİYEMEYECEKLERİNİ GÖRDÜLER: Gençliği bu anlamda istismar etmeye yönelik çabalar var. Yurtlarda bu anlamda onları şimdi deneme süreci oldu. Ama yurtlardan ekmek yiyemeyeceklerini gördüler. Yurtlar bizim en güçlü alanlarımızdan. Yani şimdi belediyelerin bu anlamda üç yıldan beri İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de kaç tane yurt yaptıkları ortada. İstanbul’da üç yılda 660 kişilik kapasite oluşturulmuş, belediyenin var olan projelerini durdurmuşlar. İktidara geldiklerindeki hesaplamaları bu anlamda açıkçası hiç gerçekçi değil. 8 milyon öğrenci üzerinden hesap yapıyorlar. 8 milyon öğrenci için yurt ihtiyacı hiç ufukta görünmüyor. Yani hesaplama yanlışından bu anlamdaki istismara kadar, rakamlar çok net.

400 FARKLI DERNEK: (Cemaat yurtları tartışması) Bunların pek çoğu özel işletme. 400 farklı derneğe ait yurt var. Bunlar bir standart ölçüsünde açılıyor, kapanıyor, denetleniyor.

KATILIMCILIK YILI: 2022 yılını gençlik alanında "katılımcılık yılı" olarak ilan ediyoruz. Ve gençlerimizi tüm süreçlere, planlamasından uygulamasına, uygulamasından denetlemesine kadar beraber bu yolu yürüyeceğiz.

60 BİN GENÇ İSTİHDAM EDİLECEK: “Üreten gençler, üreten Türkiye” projesi sonucunda istihdam yoğun alanlar özellikle tekstil ve ayakkabı sektöründe yaklaşık 60 bin gencimiz istihdama dahil olacak.

4 AYRI YASAYA TEK ÇATI: Sporla ilgili 4 konu var. Dernekler kanunu, federasyonlar kanunu, futbol federasyonu kanunu, milli olimpiyat komitesi ve paralimpik olimpiyat kanunu. Bunları bir çatı altında kontrol etmek amacındayız. Hukuki alt yapının güçlendirilmesi, ekonomik durumun güçlendirilmesi ve yönetim ve koordinasyonun geliştirilmesi olarak 3 ana temayı ortaya koyduk, fikirler geliştirdik. Özellikle idari ve mali süreçler, tüzel kişilikler bir çatı altında toparlanacak. Ticari faaliyetlerin düzenlenmesi, kaynak israfının önlenmesi, kaynakların adil dağılımı, kulüpler arası ekonomik denge bunların her biri düzenlenecek. Özellikle yapılan yasal statüler, denetim çok kritik bir konu ve hesap verebilirlik, sorumlu yöneticilerin ve bununla birlikte cezai ve mali sorumlulukların tekrar düzenlenmesi. Çok daha fazla detaylar var. Bunları parlamentomuzla paylaştık. Parlamentoda süreç işleyecek.

CUDİ’DE TENİS TURNUVASI: 2022 yılında birçok organizasyona ev sahipliği yapacağız. Eskrim ve Kickboks’ta Avrupa şampiyonaları ülkemizde düzenlenecek. Yine İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapacağız. Buz hokeyinden yelkene, güreşten atletizme kadar birçok sporda uluslararası turnuvalarımız var. Hakkari’de, Ağrı’da, Şırnak’ta her yerde çok ciddi organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Oralardaki alt yapıları da tamamladık. Şimdi artık ulusal organizasyonları da bir adım geride bıraktık. Artık uluslararası, örneğin Cudi’de mayıs ayında uluslararası tenis turnuvası düzenliyoruz. Tam çatışmaların olduğu yerde. Raket sesleri, oralarda yankılanmaya devam edecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0