Dervişoğlu o habere ateş püskürdü: Duvara toslarsınız

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ilçe çalışma programı kapsamında muhtarların sorularını yanıtlarken partiye katılan yeni üyelere de rozetlerini taktı. Törende konuşan Dervişoğlu, siyasette hakim dili sert bir dille eleştirirken şahsına yönelik “karalama” kampanyalarına da ateş püskürdü ve “Siz bunu yapacaksınız yanlış adrese gelmişsiniz, duvara toslarsınız” dedi.

Dervişoğlu o habere ateş püskürdü: Duvara toslarsınız

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ilçe çalışma programı kapsamında bugün Karabağlar ilçesini ziyaret etti.

İlçe mahalle muhtarları ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Dervişoğlu, gündeme ilişkin sert açıklamalarda bulunurken muhtarların sorularını yanıtlarken partiye katılan yeni üyelere de rozetlerini taktı.

Dervişoğlu’na programında İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanı Aysel Ersöz eşlik etti.

AK PARTİ’YE SİYASİ ARENANIN BEKLEME SALONU MESAJI

Konuşmasına saha çalışmalarında edindikleri izlenimlerin iktidarın konuşmalarında çizdiği tablodan çok daha farklı olduğunu ifade ederek başlayan Dervişoğlu, “20 Ocak 2021 tarihinden itibaren Anadolu’nun çeşitli vilayetlerini gezerek vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Bu ziyaretler esnasında başka bir siyasi partiyi yermediğimi gibi kendi siyasi partimizi de övmüyoruz. Gittiğimiz yerlerde siyaset yapmıyoruz. Sorunları tespit edip o sorunların çözülmesine vesile olabilecek düşünceleri eyleme dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede seçim bölgemiz olan İzmir’de de ilçe ve mahalle ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Esnaf ile emekli ile bir araya geliyoruz. İşçinin sorularını çalıştığı tezgahta çiftçinin sorularını da tarlada belirlemeye çalışıyoruz. Gördüğümüz manzara hükümetin anlattığı gibi güllük gülistanlık değil. Vatandaşımızın fevkalade sorunlarla karşı karlıyadır ve bu sorunların ortadan kaldırılması noktasında hükümete güvenmemektedir. 20 yıllık iktidar siyasi ömrünü doldurmuş ve gerçekleştirilecek ilk genel seçimde siyasi haytamızın bekleme salonunda yerini alacaktır. O zam bu problemlerin birileri tarafından çözülmesi lazımdır. Türkiye’nin bugün bulunduğu karanlık köşeden kurtularak aydınlıkla buluşturulması lazım. Bunu kim yapacak sorusunun bugün Türkiye’de bir tek cevabı vardır. O da İYİ Parti’dir. Her geçen gün büyümekteyiz” dedi.

“ONLARIN ARZULADIĞI BİR TARTIŞMANIN BATAKLIĞINDA NE KENDİMİZİ BOĞDURMAYIZ”

Siyasette hakim üslubu da eleştiren Dervişoğlu, kısır tartışmalar üzerinden Cumhur İttifakı partilerine seslendi ve “Yaklaşık 4 sene önce kurulurken bize ‘Kuramazsınız’ dediler ama siz kurdunuz. Çok yakın bir takvime seçim aldılar ‘Seçime giremez ‘ dediler siz bize güç verdiniz seçime girdik şimdi de Mecliste sizleri temsil ediyoruz. Bunlar siyasi varlıklarını sürdüremez iddiasında bulundular. Siz İYİ Parti’yi bulunduğu yerden alıp onu büyütme ve onu iktidarla buluşturma gücü sergiliyorsunuz. Türkiye’nin birçok problemi var ama Türkiye yapay gündemlerle meşgul ediliyor. İYİ Parti’yi de bu yapay gündem bataklığına çekmeye çalışan bir güruh var. Yandaş medya, birtakım tartışmalar yapılıyor. Hangi tartışma yapılırsa yapılsın İYİ Parti gündemi tanzim eder hale gelmiş. Biz iyiliklerle ülkeyi buluşturmaya çalışıyoruz onlar bizim önümüzü kötülüklerle çekmeye çalışıyorlar. İYİ Parti olarak biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Biz Tayyip Erdoğan istedi diye değil, Devlet Bahçeli istedi diye değil, onların istediği dilden konuşmayacağız. İYİ Parti’nin dilinden kullanacağız. Hamasete neden olacak bir dil kullanmayacağız Ne istiyorsanız nasıl istiyorsanız sizin istediğiniz dilden konuşmaya devam edeceğiz. Kısır tartışmaların tarafı olmayacağız. Hukuk yolundan sapmayacağız. Yolsuzluklara, haksızlıklara bulaşmayacağız gibi bulaşanlara da müsaade etmeyeceğiz. Onların arzuladığı bir tartışmanın bataklığında ne kendimizi boğdurur ne de sizin boğdurulmanıza izin veririz” diye konuştu.

“YANLIŞ ADRESE GELMİŞSİNİZ”

HDP’nin meşruluğu tartışmaları üzerinden yaşadığı bir olayla kısır tartışmalara örnek veren Dervişoğlu, iktidara ve havuz medyasına sert sözlerle yüklendi ve şunları söyledi; “Dün bana HDP’nin meşruiyeti üzerinden bir soru yöneltildi. Ben de ona Türkiye Cumhuriyeti, hangi yapı meşru hangisi gayri meşru bunu en iyi bilen yerdir. TBMM’de HDP’nin bir başkan vekili var ve TBMM’yi yönetiyor. Bütün siyasi partinin temsilcileri de o başkan vekilinin riyasetinde toplanmış millet meclisinde faaliyetlerini sürdürebiliyor. Ayrıca bu partiye Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından bir bütçe tanzim ediliyor. Devlet bizim PKK terör örgütünün yanında konumlandırdığımız siyasi partiye ödenek veriyor ve bu parti de faaliyetlerini devletten aldığı ödenekle devam ettiriyor. Aynı zamanda bu parti mecliste kanun teklifi, araştırma önergesi, cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergeler veriyor. Bu parti Türkiye’de anayasanın ve siyasi partiler için hazırlanmış kanunun çerçevesinin belirlediği sınırlarda faaliyetlerini icra ediyor. Siz bu partiye ilişkileri yönüyle gayri meşrudur diyecekseniz. O zaman o partiyle ilgili açılmış kapatılma davasının sonucu bekleyeceksiniz. Kendi kendinize çıkıp bir siyasi partiyi gayri meşru ilan edemezsiniz. Bunu yarsanız devleti gayri meşru bir yapıya yardım ve yataklık yapmakla itham edersize dedim. Eğer HDP gayrimeşruysa devlet ödeneğini kessin, altlarındaki kırmızı plakalar kaldırılsın terörle ilişkileri varsa partileri kapatılsın Meclisteki görevleri sonlandırılsın. Karşı çıkmayız. Sonuna kadar arkasındayız. Ama yetkiyi elinize alarak ‘Şu gayrimeşrudur, bu meşrudur’ diye töhmet altında bırakamazsınız. Yarın öbür gün bize d aynısını yaparsınız. Hukuk penceresinden bakarak bu değerlendirmelerde bulundum. Manşet atmışlar: Müsavat Dervişoğlu HDP Meşrudur dedi diye. Siz bunu yapacaksınız yanlış adrese gelmişsiniz, duvara toslarsınız”

“SEÇİME HAZIRIZ”

Konuşmasında erken seçim vurgusu yapan İl Başkanı Kırkpınar, seçimin zamanının önemli olmadığını ifade ederken her an seçime hazır oldukları mesajını verdi ve “2017 ‘de genel başkanımızın liderliğinde partimiz kurduk. Kuruluş dönemiyle ili aramıza yeni katılanlar da dahil olmak üzere en iyi bu yolculuğun basıl başladığın ve bugünlere nasıl geldiğimizi biliyorsunuz. Partimizi 25 Ekim 2017’de kurduktan sonra ilk teşkilatlarımız oluşmaya başladı. Kasım ayının ilk haftasında ve 21 Aralık günü il yönetimimiz Kurucu Bakanımız tarafından açıklanmıştı. İlçe başkanlıklarımız kurulurken Karabağlar örneğini vererek anlatmak istiyorum. Şu an bulunduğumuz salonun yarısı kadar üyeyle ilçe yönetimimiz oluşmuştu. Bu zorlu, meşakkatli ve çileli yolda adım adım bütün zorlukları aşa aşa bugünlere ulaştık. Bugün gönülden gönüle köprü kuran yeni üyelerimizi bir imza attı. O imzanın şerefli mensuplarına saygılarımı arz ediyorum. İYİ Parti bugün umut olmuş bir liderin partisidir. Demokrasinin zedelendiği, hukukun yok sayıldığı dolayısıyla adaletin ortadan kalktığı günlerde yaşıyoruz bugünleri sizlerin emek ve gayretleriyle aşabiliriz. Sizlerle bu yolculuğumuz devam edecektir. Baskın mı olur erken mi olur yoksa 25 Haziran 23203’te mi olur onu yaşayacağız. Ama sizin gibi kıymetli insanlarla yolculuğumuz devam ettikçe biz baskın erken ya da vaktinde yapılacak seçime dün hazırdık bugün de hazırız ve yarın da hazır olacağız” diye konuştu.

“İLÇEDEKİ ÜYE SAYIMIZI İKİ KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ”

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ersöz, hedeflerinin İYİ Parti’nin ilçedeki üye sayısını iki katına çıkarmak olduğunu belirtti ve “İlçemizin sınırları içersindi mahalle muhtarımız ve Karabağlar belediye başkanımız ile uyum içinde çalışarak vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulma çabalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. 480 bin nüfuslu ilçemizin sınırları içinde pandemi kurallarına uyarak stant kurmak, esnaf ziyaretleri, Pazar ziyareti gibi etkinlikler ile vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıca ilçe başkanlığımıza ulaşan vatandaşlımızın yanına giderek partimizi tanıtıyoruz. Bu şekilde ilçedeki üye sayımızı iki katına çıkarmayı hedeflemekteyiz. Olası bir erken seçime hazır olmak için bin 100 civarındaki sandık görevlilerimizin seçilmesi de son evresindedir. Biz çalışmalarımızı daha da artırarak Karabağlar’da İYİ Parti’yi birinci parti yapma isteğinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0