Dervişoğlu'ndan sert tepki: İnsanın utanması arlanması olur

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Kırşehir'de yaptığı 3 Mayıs Türkçülük Günü konuşmasında, “İmralı’ya gidip eşkıya başı ile görüşeceksin, Kandil’e gidip eşkıyanın temsilcileri görüşeceksin, Oslo’da gidip Türk düşmanları ile toplantı yapacaksınız, Dolmabahçe’ye gelip açılım projesini nasıl hayata geçireceğinin hesabı yapacaksın. Ondan sonrada İYİ Partililer Pkk’lı diye itham edeceksin. İnsanın utanması arlanması olur. Yazıklar olsun." dedi.

Dervişoğlu'ndan sert tepki: İnsanın utanması arlanması olur

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kırşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 3 Mayıs Türkçüler Günü programına katıldı. 3 Mayıs Türkçüler Günü'nün tarihi geçmişini anlatan Dervişoğlu, "Bugün 3 Mayıs Türkçüler günü. O dönemin şartları münasebetiyle, Türkiye'de tek adamlık sistemi hüküm sürüyordu. Türkiye parlamenter sisteme henüz geçmemişti. Siyasi haklar ve hürriyetlerin sınırları belirlenmemişti. Bir taraftan İkinci Dünya Savaşı devam ediyordu ve o savaşın gidişatına bağlı olarak her zaman olduğu gibi kutuplaşma durumu hasıl olmuştu. Dönemin yöneticilerinin bir kısmı Almanların savaşı kazanacağına, bir diğer kısmı Rusların kazanacağına inanıyordu ama bir grup Türkçü çıktı 'Ne Amerika, ne Rusya ne Almanya, biz ne Stalin gibi bir zalime ne de Hitler gibi bir manyağa teslim olacak millet değiliz. Biz Atatürkçüyüz ve onun kurduğu Cumhuriyet'in ilke ve prensiplerine bağlı kalarak yoluculuğumuzu sürdüreceğiz' dedi. Türkçülük hareketi kendi kendine neşet etmiyor. Türkçülük hareketinin, tarihin derinliklerinden gelen ve bu aziz milletin cevheri hazinesinde kendini bulan derinlikleri var" diye konuştu. 

"CEBERUT İKTİDARA KARŞI ÇIKANLAR YİNE TÜRKÇÜLER OLACAK"

Türkçülerin kimler olduğunu anlatan İYİ Partili Dervişoğlu, "Türkçüler kimlermiş, bir bakın; düşünün. Sultan'a karşı çıkanlar, tek adamlığa karşı çıkanlar Türkçülerdir. Bu ceberut iktidara da karşı çıkanlar Allah'ın izniyle yine Türkçüler olacak. O dönemin şartları içinde yaptıkları sadece dergi çıkarmak olan Türkçüleri önce gözaltına alıyorlar, sonra da bir kısmını tutukluyorlar. O dönemin Türkçülerine önderlik eden Merhum Hüseyin Nihal Atsız Bey'in 3 Mayıs günü Ankara'daki yargılanması esnasında tutuklanma emareleri belirince binlerce genç Ulus'a yürüyüşe geçiyor. İşte o gün, aslında kazanılmış bir zafer yoktur. Peki o zaman bugün neden Türkçüler Bayramı diye sorarsanız; o gün yapılanlar zihinlerde güçlü bir muhteva inkılabı yaratmış ve bizi bugünlere taşımıştır" açıklamasında bulundu.

"KIRŞEHİRLİLER 14 MAYIS'TA HESAP SORACAK"

Kırşehirlilerin 14 Mayıs'ta hesap sorması gerektiğini kaydeden Müsavat Dervişoğlu, "Kırşehirliler iyi bilir. Kırşehirliler haklarının, hukuklarının gasp edildiği dönemler yaşamıştır. Adaletsizlikten mustarip oldukları dönemlerde yaşamışlardır. Kırşehir denilen yeri ilçe bile yapmışladır. Şimdi bu Kırşehir'i ilçe yapanların uzantısı olanlara Kırşehirlilerin bu seçimde vermesi icap eden ceza var. Kırşehir bunlarla barışmayacak, bunlara payanda durumuna gelmiş olanlarla da uzlaşmayacak Allah'ın izniyle. Adaletsizliğe, zulme uğrayan Kırşehirliler sorulması gereken hesabı ertelemeden Allah'ın izniyle 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçimde soracaklar" ifadelerini kullandı. 

İNSANIN UTANMASI ARLANMASI OLUR!

Dervişoğlu, “İftiralara takılıp yolumuzdan dönecek değiliz, iftiralara bakıp geri duracak değiliz. Kurulan tuzaklara bakıp yolumuzdan cayacak değiliz. Biz dün neysek bugün de aynısıyız. Biz dün Türk Milliyetçisiydik, Türkçüydük, Atatürkçüydük; bugün de Milliyetçi, bugün de Türkçü, bugün de Atatürkçüyüz. Sadece iftira atmıyorlar. Densizlik de yapıyorlar. Zihinlerinin arka planlarını kusuyorlar. 21 yıldan beri iş başında bulunan bu hükümet gün gelmiştir Kandil’e elçi göndermiştir. İmralı’ya elçi göndermiştir. Habur'da seyyar mahkeme kurdurarak Atatürk resimlerini, Türk Bayraklarını tahrik unsuru diyerek indirtmiştir. Gizli toplantılar yapmıştır. Açılım süreci olarak ifade ettikleri bizim de ihanet projesi diye tarif ettiğimiz o projeyi düşünceden eyleme dönüştürmek için de bu milletin birliği, beraberliği devletin bekası için tehdit oluşturacakları olumsuz adımları atmışlardır. İmralı’ya gidip eşkıya başı ile göreceksin, Kandil'e gidip eşkıyanın temsilcileri ile görüşeceksin, Oslo’da gidip Türk düşmanları ile toplantı yapacaksınız, Dolmabahçe’ye gelip açılım projesini nasıl hayata geçireceğinin hesabı yapacaksın, bu memlekete Apo denen iti bela edeceksin, ondan sonra da İYİ Partililer Pkk’lı diye itham edeceksin. İnsanın utanması arlanması olur. Yazıklar olsun. Buna çanak tutanlara da yazıklar olsun diyorum” dedi.

7 SÜLALENİZE 40 SENE YETER!

Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “O dönemler yaşanırken burada bulunan birçok arkadaşımız MHP’nin saflarında şerefli görevler yapıyordu. Bununla yetinmeyip bizi Pkk’lı itham ediyorlar. Kandil’den de biz talimat alıyormuşuz. Siyasi mücadele tarihim benim şahsıma kefildir. Bu hareketin Türk milliyetçiliği davasına hizmet yolculuğumuzda zerre kadar emeği olmayanlar bugün kürsülerde, televizyonlarda atıp tutuyorlar bize karşı. Müsavat Dervişoğlu olarak Kırşehir’den sesleniyorum. Milliyetçiliğimin ve ülkücülüğümün zekatını versem 7 sülalenize 40 sene yeter Allah’ın izniyle. Dedikodular, iftiralar devam edecek ama geri durmayacağız. Mazideki mücadele arkadaşlarımızla zihni bir ayrılık da asla yaşamayacağız. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Herkes kimin nelere bulaştığını biliyor. Türkçülük Gününü kutluyoruz. Yazıklar olsun bozkurt yaparak Türkçülük yolculuğuna çıkanları rabia yapanlara uşaklık ettirenlere. Yazıklar olsun”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0