Dervişoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üslup eleştirisi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı üslubu eleştirdi.

Dervişoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üslup eleştirisi

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını belirlemek için bugün temayül yoklaması yaptı. Celal Atik Spor Salonu’nda kurulan sandıklarda, parti üyeleri oy kullandı. Temayül yoklamasına giren isimlerden biri olan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da oyunu kullandı.

Dervişoğlu, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na geçen cuma düzenlenen silahlı saldırının zamanlamasına da dikkat çeken Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kullandığı üslup nedeniyle eleştirdi. Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, kendisine yakışan üslubun mümessili gibi davranamıyor. Yani cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeleri, birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine, diline, lisanına dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunu hatırlaması lazım. Sayın Erdoğan ne zaman bizi tehdit etse biz bir saldırıya uğruyoruz. Rize'de dedi, Rize'de bir saldırıya uğradık. Sayın Genel Başkan’ımızın evine saldırıldı, linç edilmeye kalkışıldı. Ana muhalefet partisi genel başkanı ve şimdiki cumhurbaşkanı adayı, bir cenazede linç edilmeye çalışıldı. Bu şartlarda ben, bir toplumsal gerginliğe vesile olabilecek sözler sarf etmek istemiyorum ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.”

“HİÇBİR ENDİŞEM YOK, GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER”

Dervişoğlu, seçim güvenliğiyle ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“Seçimin sıhhati ile ilgili endişeleri dillendirmenin bir amacı yok. Mustafa Kemal'in bir sözü vardır, ‘Geldikleri gibi giderler’ diye. Geldikleri gibi gidecekler. Hiçbir endişem yok. Ben, bu büyük milletin ferasetine, aklına, izanına, cesaretine defalarca şahit ettiğimi biliyorum. Bu nedenle ne endişesi duyacağım? Vatandaşlarımız da hiçbir endişeye kapılmasın, müsterih olsunlar. Mustafa Kemal’in dediği gibi, geldikleri gibi giderler. Sandıkla geldiler, sandıkla gidecekler.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0