Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"AK Parti'yi kurduğumuzda buraya geldik, 'iktidara gelirsek bizden ne istiyorsunuz' diye sordum. Bize verilen cevap 'OHAL'i kaldırdık' oldu. Söz verdik, sözümüzü yerine getirdik. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ortadan kaldırıp, asırlık meselelerin çözümüne yöneldik. Terörden besleyenler, sırtını size değil de PKK'ya terör örgütüne dayayanlar ne yaptı?

Utanmadan, yüzü kızarmadan, bozuk plak gibi sürekli barış, demokrasi, kardeşlik diyenlerin maskelerini hep beraber indirmeye var mıyız? Bunların eş başkanı çıkmış, 'AK Parti kadınların başına gelmiş en büyük felakettir' demiş. Asıl KCK, PKK, PYD'siyle benim Kürt kardeşlerimin kanını, iliğini sömüren bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir. Son 40 yılda öldürdükleri, dağa çıkardıkları, hayatını kararttıkları 50 bin Kürt kardeşimin kanına giren bunlar değil mi?

Kurdukları partilerde demokrasi kelimesini hiç eksik etmediler. Hangi demokraside seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat yöneticileri örgüt üyelerine hesap verir? Hangi demokraside altyapı, üstyapı hizmetleri için merkezin verdiği araçlar hendek, çukur kazmak için kullanılır. Bunlar demokrasi istismarcısı, demokrasi düşmanıdır.

Hangi demokraside devletin yatırım için gönderdiği ödenekler yollara mayın için kullanılır. Gezi olaylarını, 17-25 Aralık Emniyet-Yargı darbe girişimini hatırlayın. Ülkeyi istikrarsızlık batağına sürmek için oynanan oyunları, 15 Temmuz darbe girişimini, ekonomik tuzakları hatırlayın. Biz bu mücadeleyi sizlerle yürüttük, sizlerle zafere ulaştırdık.

Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun."

İbrahim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0