Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan revizyon mesajı: Dağ seçimlerde yok!

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ince eleyip sık dokuyan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler sonrası kabinede yeni isimlerin görev yapacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca AK Parti'de 3 dönem kuralının uygulanacağını da belirtirken 3 dönem kuralına AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da takıldı. Dağ ile birlikte 3 dönem kuruluna 76 isim daha takılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan revizyon mesajı: Dağ seçimlerde yok!

Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandık başına gidecek.

Seçim sürecine girilmişken siyaset arenasında nasıl bir görev dağılımı olacağı ise merak konusu haline geldi. Aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından siyasi partilerde milletvekilliği listeleri oluşturulurken, bakanlık beklentisi olan isimlerde Ankara'ya gözlerini çevirdi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabineden 17 ismin milletvekili adayı olacağını açıklamıştı. 

Parti içerisinde büyük bir merakla beklenen 3 dönem kuralıyla ilgili de bugün grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuralın işletileceğini açıkladı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"YSK’nın takvimine göre 9 Nisan’da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle aday listelerimizde yeni isimler yer alacak."

76 İSİM KURALA TAKILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından AK Parti'de üç dönem kuralından dolayı büyük bir revizyon olması bekleniyor.

Kurala takılan 76 isim arasında eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve eski Bakan Cevdet Yılmaz da yer alıyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0